0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Android 8.1 va limita numărul de notificări ce pot fi emise de aplicaţii în mod simultan

Oct
27
2017

Google pregăteşte o serie de modificări pentru îmbunătăţirea experienţei de utilizare Android, vizând tema de interfaţă, organizarea meniurilor şi permisiunile acordate aplicaţiilor care rulează în fundal.

Astfel, utilizatorii de Android 8.1 vor avea la dispoziţie „automatic dark theme”, o temă de interfaţă care se adaptează automat în funcţie de conţinutul redat pe ecran (ex. imaginea wallpaper), ajustând culorile pentru app drawer, foldere şi meniul quick settings. Tot la capitolul optimizări avem şi o nouă versiune a meniului Power, suport pentru afişarea nivelului bateriei la accesorii Bluetooth şi o limită asupra numărului de notificări ce pot fi emise simultan de aplicaţiile care rulează în fundal.

Situaţie des întâlnită imediat după restabilirea conexiunii la internet, sau la pornirea ecranului după o perioadă mai lungă de inactivitate, sincronizarea mesajelor nou recepţionate declanşează o adevărată frenezie de alerte sonore emise în succesiune rapidă. În viitor, fiecare aplicaţie va fi limitată la o alertă sonoră în fiecare secundă, sunetele emise în mod succesiv fiind ascunse automat.

Trebuie spus că notificările emise în succesiune rapidă nu sunt pierdute, acestea apărând în lista de notificări chiar dacă sunetele asociate nu sunt redate.

© Net-Conect.ro