0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Aplicația ‘Coronavirus Update’, utilizată în campanii de spionaj

May
4
2020

Una dintre aceste campanii, descoperită de cercetătorii Kaspersky Lab și cunoscută sub denumirea de Project Spy, utilizează tematica pandemiei de Coronavirus pentru a ajunge în dispozitivele mobile-victimă. Codul malițios se regăsește în versiuni de Android și iOS ale aplicației ‘Coronavirus Update’.

Aplicația poate exfiltra date din aplicații uzuale de mesagerie, precum WhatsApp, Telegram, Facebook și Threema, dar și alte informați din dispozitivul mobil, exploatând o permisiune corespunzătoare notificărilor.

Cu toate că numărul de descărcări este relativ mic (datorită funcționării necorespunzătoare), conform articolului publicat de Kaspersky Lab , aceasta a fost instalat de utilizatori cu conturi în Pakistan, India, Afghanistan, Bangladesh, Iran, Arabia Saudită, Austria, România, Grenada sau Rusia.

Recomandăm utilizatorilor să acorde o atenție deosebită aplicațiilor instalate pe dispozitivele mobile și să se informeze corespunzător privind evoluția pandemiei COVID-19, doar din surse oficiale!

 

Protejati-va datele atat pe Smartphone cat si pe PC sau Laptop!

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

 

© Net-Conect.ro