0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Ce este virtualizarea serverelor si de ce am nevoie de ea?

May
20
2016

Virtualizarea este o tehnologie care partajeaza si aloca resursele hardware ale unui server in mai multe “masini virtuale”  (VM=virtual machine), operatiune care va permite sa aveti o rata de utilizare medie a resurselor fizice de 10 ori mai mare. Altfel spus, prin virtualizare hardware-ul se transforma in software si se creeaza posibilitatea rularii simultane a mai multor sisteme de operare pe un singur computer. Astfel, salvati bani si timp, deoarece nu mai aveti nevoie de atatea echipamente hardware, lucru care se reflecta in scaderea bugetului IT aferent achizitionarii si operarii acestora si in reducerea platii facturilor la electricitate. In plus, managementul serverelor se va face centralizat. Virtualizarea creste exponential productivitatea angajatilor, permitand instalarea automata a softului si a aplicatiilor pe masinile virtuale, reactualizare si update dinamic, precum si reducerea la zero a timpului in care serverele sunt oprite pentru mentenanta. De asemenea, protejeaza datele critice si aplicatiile companiei, astfel incat afacerea Dumneavoastra nu are “timpi morti”. Regulile de buna practica prescriu “o aplicatie per server”, deoarece mai multe aplicatii instalate simultan sunt in pericol de a se bloca, in cazul în care una are probleme. Pe termen lung, aceasta practica a rezultat in utilizarea a mai putin de 8% din capacitatea procesorului per server. Aparitia virtualizarii a schimbat dramatic abordarea “traditionalista”. Astfel, in cazul in care o aplicatie inceteaza sa mai functioneze nu va antrena si caderea celorlalte, deoarece aplicatiile ruleaza pe masini virtuale independente, separate, chiar daca ele se afla pe acelasi spatiu fizic. Aditional, chiar daca serverul hardware se prabuseste, virtualizarea are functionalitatea de a trece virtual si in timp real toate informatiile pe un alt server, iar intreaga activitate a firmei nu este deloc afectata.

Transforma-ti business-ul cu ajutorul virtualizarii!

Virtualizarea imbunatateste impresionant eficienta si disponibilitatea resurselor si aplicatiilor din organizatia Dumneavoastra.
Resursele interne sunt deseori subutilizate sub vechea abordare “un server = o aplicatie” si nu de putine ori, administratorii de sistem petrec prea putin timp pentru inovatie. Un data center automatizat, construit pe baza platformei VMware va ajuta sa performati mai rapid in piata si mult mai eficient decat ati facut-o vreodata. VMware livreaza resurse, aplicatii si servere exact la locul potrivit si la timpul potrivit. Clientii VMware salveaza in general costuri de circa 50-70% din costurile IT prin consolidarea gamei de resurse si livrarea de masini cu disponibilitate ridicata.
  
Avantaje
  • Rulati mai multe sisteme de operare pe o singura masina (inclusiv Windows, Linux)
  • Rulati Windows virtual pe sistemul Mac pentru a va asigura rularea aplicatiilor Windows
  • Reduceti costurile totale prin cresterea eficientei consumului energetic, prin reducerea necesarului de hardware
  • Va asigurati ca aplicatiile dumneavoastra ruleaza cu o disponibilitate ridicata si cu performanta maxima
  • Asigurati planul de continuitate business prin solutii avansate de tip “disaster recovery”
  • Imbunatatiti sistemele de tip desktop control & management cu solutii de instalare rapida si prin reducerea numarului de incidente cauzat de incompatibilitatile software 
Cine este VMware?
VMware este liderul global al solutiilor de virtualizare. Compania si-a construit statutul prin valoarea adusa clientilor: reducerea costurilor operationale, asigurarea continuitatii afacerii si consolidarea securitatii mediului de business. VMware are în prezent o baza de 170.000 clienti si se bucura de încrederea oferita de 98% din companiile în top Fortune 500, care si-au încredintat infrastructura de virtualizare platformei VMware.
 
Cum functioneaza virtualizarea?
Platforma de virtualizare VMware este construita pe arhitecturi de tip business-ready. Utilizarea unui software VMware va ajuta sa transformati un calculator x86 intr-o unealta ce poate imparti resurse de tip CPU, RAM , HDD si  retea intre mai multe medii de operare. Fiecare masina virtuala contine un sistem complet, eliminand potentialele conflicte. Virtualizarea cu ajutorul VMware functioneaza prin introducerea unui nou layer software pe hardware-ul existent sau pe sistemul de operare existent. 
  
Reduceti costurile cu ajutorul infrastructurii virtuale!
Micsorati bugetul operational si imbunatati eficienta in operatiuni IT cu ajutorul produselor VMware. Consolidati infrastructura din compania dumneavoastra prin intermediul platformelor standardizate si cu ajutorul automatizarii. Clientii VMware au reusit sa inteleaga beneficiile acestei tehnologii si furnizeaza un mai bun management al capacitatilor IT, servicii de mai buna calitate si procese IT optimizate. 
 
NET-Conect Technologies va poate oferi solutii de virtualizare bazate pe platforma VMware.
© Net-Conect.ro