Europenii sunt norocosi – asta pentru ca detinatorii telefonului Samsung Galaxy S5 (model number SM-G900F) din Europa au inceput sa primeasca versiunea oficiala de Android 5.0 Lollipop. In acest moment, update-ul este primit de utilizatorii din Polonia si, conform celor de la Sam Mobile, va veni in urmatoarele zile si in alte regiuni din Europa, inclusiv Romania.

Samsung Galaxy S5 este primul telefon care nu e GPE (Google Play Edition) care primeste update-ul la Lollipop. Iar urmatorul pe lista este Galaxy Note 4. Iata un clip cu cum arata Android 5.0 Lollipop pe Samsung Galaxy S5.

 Ce aduce nou Android 5.0 Lollipop

Cu “Lock screen“, toate notificarile apar pe ecranul de blocare. Dar poti sa le ascunzi daca vrei. Ca sa le deschizi apesi de doua ori pe notificare. Asta daca nu ai desen de deblocare sau cod.

Notification Bar – este mult mai curat, informatiile apar sub forma de carduri. Si daca mai tragi o data ajungi la setarile rapide de oprire bluetooth, wi-fi..

Meniul apare ca duhul lui Aladdin din lampa. Iconite mari, usor de vazut de la 2 metri distanta. Meniul de apeluri este cu poze, pentru contactele cu poze, iar daca te suna cineva, ecranul nu iti mai este acoperit de apel, ci apare doar in parte de sus.

Ai si functie de baterry saver, bara de notificari devine portocalie, scade din puterea procesorului si opreste sincronizarea. Si bateria para sa tina ceva mai mult decat la Android 4.4.4 KitKat. Pe Nexus 5, noul Android Lollipop se misca foarte bine.