0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Cum să te protejezi într-un mod extrem de simplu de site-urile care vor să se folosească de calculatorul tău pentru a mina Bitcoin

Sep
26
2017

În ultima vreme, au fost raportate din ce în ce mai multe cazuri de site-uri nocive care se folosesc de resursele PC-ului tău pentru a mina Bitcoin, fără ca tu să ai idee ce se petrece.

Pentru a mina monede virtuale, sau cryptocurrency, este nevoie ori de un singur sistem de calcul foarte puternic, ori de mai multe şi mai slab dotate. Astfel că,  hackerii au văzut oportunitatea de a accesa resurse în masă, fără ca utilizatorii să-şi dea seama, prin intermediul unor site-uri extrem de populare. Este suficient doar să le accesezi pentru a păţi aşa ceva. Însă există o soluţie.

Adblock Plus, add-on de browser disponibil pentru Chrome, Safari, Firefox şi Android, a primit un update prin care îţi va proteja calculatorul de atacurile nedorite. Pentru a putea folosi noua funcţie a lui AdBlocker Plus trebuie doar să te asiguri că rulezi ultima versiune a software-ului.

Unul dintre cele mai celebre cazuri raportate în care un site se folosea de calculatoarele utilizatorilor săi pentru a mina Bitcoin este popularul portal de torrente Piratebay.

© Net-Conect.ro