0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Facebook adaugă funcţia Nearby Friends, pentru găsirea prietenilor aflaţi în apropiere

Apr
18
2014

Facebook pregătşte o nouă funcţie, numită Nearby Friends, care permite localizarea fizică a prietenilor de pe Facebook aflaţi în apropiere.

Activată opţional pentru contul de utilizator, funcţia te face vizibil pentru prietenii de pe Facebook, oferindu-le informaţii precise despre locaţia ta pe hartă atunci când eşti în apropiere. Similar vei primi o notificare atunci când unul dintre prietenii tăi, care are deja activată funcţia Nearby Friends, se află în apropiere.

facebook-nearby-friends

Trebuie ştiut că sistemul funcţionează în mod reciproc, astfel că locaţia ta va fi vizibilă numai prietenilor de pe Facebook care sunt la rândul lor vizibili, având activată funcţia Nearby Friends. Alternativ, poţi alege doar o persoană anume din lista de prieteni, căreia să-i dezvălui locaţia ta fără a solicita un răspuns reciproc.  Desigur, cei preocupaţi de protejarea intimităţii pot dezactiva complet funcţia de localizare oricând doresc.

Gândită pentru a asista, spre exemplu, găsirea prietenilor rătăciţi pe străzile oraşului sau în mulţimea de oameni venită la un concert, funcţia Nearby Friends va fi inclusă în aplicaţia Facebook pentru dispozitive cu Android şi iOS în cursul săptămânilor viitoare.

sursa

© Net-Conect.ro