0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Firefox Quantum, lansat oficial

Nov
17
2017

Cu o interfaţă ce pare inspirată de browserul Chrome şi motor de randare complet nou, revizia Firefox Quantum a ieşit din stadiul beta, aducând un salt de performanţă semnificativ şi folosire mai eficientă a resurselor de memorie.

Potrivit Mozilla, noua versiune Firefox este de două ori mai rapidă decât acum şase luni, motorul de randare şi arhitectura împărţită pe mai multe procese ajutând totodată la o mai bună gestionare a resurselor de memorie şi procesor. Astfel, Firefox Quantum se poate lăuda cu un consum de memorie RAM cu 30% mai mic decât al rivalului Chrome şi comutare mai rapidă a tab-urilor.

Tema de interfaţă cu design minimalist măreşte spaţiul disponibil pentru afişarea paginilor web, iar funcţii cum ar fi cea de salvare a conţinutului pentru vizionare offline, lista de download, bookmark şi capturile de ecran salvate din cadrul aplicaţiei sunt accesibile dintr-un singur loc.

Trecută prin schimbări majore, noua versiune Firefox păstrează compatibilitatea cu o parte dintre extensiile actuale, însă majoritatea vor avea nevoie de actualizări pentru a funcţiona corect.

Firefox Quantum este disponibil atât pentru PC-uri Windows, cât şi dispozitive Android, respectiv iOS.

© Net-Conect.ro