0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Google testează un nou mod de protecţie antiphishing pentru Chrome

May
6
2014

L5TndHI

Phishing-ul este un tip de atac informatic aflat în continuă ascensiune, atacatorii încercând să atragă utilizatorii neavizaţi către site-uri false concepute să-i păcălească şi să le fure informaţiile personale importante. Producătorii de browsere au implementat de-a lungul timpului diverse metode de protecţie, iar Google se pare că experimentează cu un mod nou de afişare şi evidenţiere a domeniului pe care utilizatorul îl vizitează în acel moment: Origin Chip.

Probabil că fiecare utilizator s-a lovit cel puţin o dată de un atac de phishing care l-a condus către un site special conceput care afişa o adresă Web de natură să păcălească un ochi neatent. Dacă utilizatorii cu experienţă se lasă păcăliţi destul de rar şi doar de către atacurile mai ingenioase, utilizatorii mai puţin experimentaţi pot cădea victimă destul de uşor unui astfel de atac.

În timp ce Mozilla şi Microsoft au preferat metoda evidenţierii cu caractere îngroşate a numelui real de domeniu pentru browser-ele Firefox şi Internet Explorer, Google nu a implementat până acum o astfel de metodă de protecţie în cadrul browser-ului Chrome. Conform unor modificări apărute în cadrul versiunii Canary, cel mai timpuriu stadiu al codului-sursă Chrome, compania testează însă un mod de afişare care va elimina complet adresa Web reală şi va afişa doar domeniul.

© Net-Conect.ro