0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Hawkeye – malware utilizat pentru furtul credențialelor

Feb
6
2020

Specialistii in securitate cibernetica de la Kaspersky, au fost notificati cu privire la un atac prin e-mail, al cărui atașament era de fapt un executabil malițios care viza obținerea frauduloasă a credențialelor clienților unei instituții bancare din România. În urma investigației, au identificat că malware-ul face parte din familia Hawkeye, un keylogger utilizat independent sau integrat în alte programe malițioase al căror scop este sustragerea datelor de autentificare.

Hawkeye, cunoscut și ca Predator Pain, este un malware utilizat la scară largă, disponibil ca serviciu pe piața neagră a criminalității informatice sau Dark Web. În consecință, Hawkeye sau versiuni modificate ale acestuia au fost identificate din ce în ce mai des în ultimii ani de către comunitatea de securitate informatică.

Kaspersky va recomandă respectarea regulilor minime de „igienă online” și acordarea unui nivel ridicat de precauție în ceea ce privește descărcarea de resurse (fișiere, software etc.) din surse nesigure. De asemenea, în cazul în care primiți un email suspicios sau de la o sursă neverificată, se recomandă o atenție sporită privind descărcarea sau deschiderea atașamentelor, respectiv activarea macro-urilor sau a setărilor de editare.

 

Protejati-va datele atat pe Smartphone cat si pe PC sau Laptop!

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro