0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Legea cartelelor pre-pay, adoptata de Camera Deputatilor

Jul
3
2014

Camera Deputatilor a aprobat astazi proiectul de act normativ care prevede ca orice persoana care cumpara o cartela pre-platita trebuie sa puna la dispozitia vanzatorului numai datele de identificare din buletin sau pe cele din pasaport ori din permisul de conducere.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice a fost adoptat cu 195 de voturi pentru, 20 impotriva si 75 de abtineri, informeaza Agerpres.

simcard

Comisia juridica si cea de IT din Camera Deputatilor au dat saptamana trecuta raport de admitere la proiectul de lege.

“Proiectul a fost adoptat intr-o forma benefica si corecta pentru toata lumea. Au ramas in acest proiect doar datele de identificare ale persoanei, nu date de trafic si pentru pre-pay, si pentru wi-fi, pentru conexiunile de internet. Orice om care isi va cumpara sau va detine o cartela pre-platita are la dispozitie, de la intrarea in vigoare a legii, un an de zile in care poate consuma creditul sau poate sa mearga la operator si sa-si declare datele, in sensul ca el este proprietarul numarului respectiv, daca nu, numarul va fi anulat“, a precizat la acea data presedintele Comisiei pentru tehnologie informationala din Camera Deputatilor, Daniel Oajdea.

© Net-Conect.ro