0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

VIDEO: PhotoMath rezolva probleme prin scanarea ecuatiilor cu telefonul mobil

Oct
23
2014

PhotoMath este aplicatia care va deveni cel mai bun prieten pentru multi elevi, cel putin in ceea ce priveste rezolvarea problemelor de matematica. Si pare functioneze atat de bine, incat ne intrebam: “unde era aplicatia asta pe vremea cand eram noi in scoala?” 🙂

PhotoMath functioneaza simplu: se instaleaza pe telefonul mobil, scaneaza cu ajutorul camerei device-ului o ecuatie (de exemplu) si ofera, atat rezultatul problemei, cat si modalitatea de rezolvare a acesteia.

Vestea prosta este ca aplicatia va ajunge in Google Play (Android) abia in 2015, in acest moment ea aflandu-se in stadiu de dezvoltare. In schimb este disponibila pe iOS.

Totusi, nu stim cat de “sanatoasa” va fi folosirea aplicatiei pentru educatia elevilor daca li se serveste totul pe “tava” (ganditi-va cati nervi ne-au mancat noua anumite probleme de matematica in scoala, dar am ramas, totusi, cu cate ceva). Dar, pentru parintii care obisnuiesc sa isi ajute copiii la lectii, aplicatia va fi “de aur”. Asteptam lansarea din 2015 si, mai ales, detalii referitoare la costul ei. Sau, cine stie, poate va fi un free app.

(vedeti un demo cu ce promite PhotoMath)

© Net-Conect.ro