0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Pregatit de viitor: Cardul de credit care iti va inlocui portofelul

Oct
10
2014

acesta-e-cardul-de-credit-al-viitorului-iti-poate-inlocui-tot-portofelul_size1

Cardul are si un ecran pe care poti vedea informatiile legate de tranzactii

Un portofel gros poate fi semn de invidie pentru unii, dar asta nu inseamna ca vine si cu grosul de bani. Cel mai probabil, grosimea o dau nenumaratele carduri de debit, credit, de fidelitate sau de reduceri, pe care le adunam cu gandul ca se vor dovedi utile candva.

Dar cum ar fi sa inlocuim toate cardurile cu unul singur? Un card destept, care sa-ti mai si arate informatiile necesare, pe deasupra? Prima incercare de genul asta s-a numit Coin. Din pacate, ceea ce se anunta un startup de succes, a sfarsit intr-o serie de decizii neinspirate si investitori care si-au retras sprijinul. Vestea buna? Coin are urmasi de seama! Plastc face parte din urmatoarea generatie de carduri de credit. E un card inteligent, dotat cu un ecran E-Ink, capabil sa-ti inlocuiasca cu succes toate cardurile din portofel si alte cateva conturi pe deasupra.

Plastc vine la pachet cu o aplicatie dedicata si se conecteaza la telefon cu ajutorul tehnologiei Bluetooth Low Energy. Utilizatorul poate adauga simultan pana la 20 de carduri diferite pe card, iar aplicatia poate memora un numar nelimitat de conturi (bancare sau nu), pe care le poate transfera la nevoie in Plastc.

acesta-e-cardul-de-credit-al-viitorului-iti-poate-inlocui-tot-portofelul_2

Gadgetul functioneaza la fel ca orice alt card de credit sau debit, deci poate fi folosit la orice bancomat sau se pot face plati cu el la casele de marcat. Contine un cip, banda magnetica si suporta 20 de coduri PIN. Dar Plastc are si ceva in plus: un touchscreen E-Ink si suporta tehnlogiile NFC sau RFID. Banda magnetica se rescrie la fiecare schimbare de cont.

acesta-e-cardul-de-credit-al-viitorului-iti-poate-inlocui-tot-portofelul_1

Ca o masura suplimentara de securitate, cardul nu va functiona daca nu e activat din aplicatia dedicata, deci ar trebui sa ramai si fara telefon si fara card si fara parola aplicatiei si PIN, pentru ca cineva sa-ti poata copia sau fura datele. Mai mult, cardul poate fi sters de la distanta, daca a fost furat sau exista dubii ca cineva l-ar fi putut clona. Cardul poate sa si afiseze un mesaj pentru returnarea sa, daca e pierdut. In plus, odata ce l-ai gasit, iti poti restaura conturile din cloud. Bateria unui astfel de card tine pana la 30 de zile si se poate incarca wireless. Poate fi precomandat pentru 155 de dolari.

sursa

© Net-Conect.ro