0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Primul Ransomware atacă sistemele Apple

Apr
8
2016

KeRanger este primul ransomware care criptează datele de pe terminale Mac.

Amenințarea KeRanger, care criptează datele de pe terminale Mac, este o adaptare a celei mai recente versiuni ale amenințării de tipransomwareLinux.Encoder, care a atacat sistemul de operare Linux în repetate rânduri, în cursul anului 2015, infectând mii de servere, relevă datele unei cercetări realizate de specialiștii Bitdefender. În același timp,KeRanger este prima amenințare de tip ransomwarecomplet funcțională pe sistemul de operare Mac OS X, prima care se distribuie prin intermediul unei actualizări software provenite de la un dezvoltator legitim și, totodată, primul ransomware carefuncționează pe mai multe sisteme de operare scrie comunic.ro.

„Utilizatorii de Mac OS X se pot proteja de amenințarea ransomware KeRanger numai prin folosirea uneisoluții de securitate destinate acestui sistem de operare, capabile să depisteze comportamentele fișierelor și după momentul în care acestea se instalează pe terminale”, precizează Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Utilizatorii MAC-urilor s-au infectat cu acest malware după descărcarea ultimei versiuni a Transmission a Bit Torrent scrie jurnalul.ro.

Odată infectat MAC-ul cu acest malware, pc-ul devine inutilizabil deoarece toate datele sunt blocate.

Hackerii care au creat acest virus cer răscumpărare pentru deblocarea maşinilor infectate.

Mesajul pe care utilizatorul il primeste, de pe o masina infectată, spune că toate sau o parte din date au fost criptate şi că singurul mod în care poate scăpa este să plătească o răscumpărare. Plata se efectuează cu bani virtuali (bitcoin) ceea ce face dificilă depistarea destinaţiei finale.

© Net-Conect.ro