0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Revine Blackberry?

Sep
24
2014

CEO-ul Blackberry, John Chen, a confirmat pentru the Wall Street Journal pretul noului varf de gama al companiei, Blackberry Passport. Smartphone-ul, care se remarca prin dimensiunile generoase si prin design-ul unic, va costa 599 de dolari in SUA, pret fara abonament.

Pretul confirmat pentru Blackberry Passport este unul mai mic decat se estimase initial si chiar mai mic decat cel practicat de concurenta pentru varfurile de gama. CEO-ul John Chen a mai declarat ca terminalul va ajunge nu doar pe pietele din SUA si Canada, ci va beneficia de o lansare globala, ceea ce face din Passport primul device cu target international lansat de BB dupa Blackberry Z10.

Desigur, pretul Blackberry Passport va varia de la o piata la alta, asa ca momentan ne greu sa facem estimari privind costul terminalului pe piata din Romania (probabil va ajunge la noi la un pret cuprins intre 600 si 700 de euro).

Pentru producatorul canadian, care se confrunta de mai mult timp cu probleme financiare, dar si cu o criza de identitate a brandului, lansarea Passport este considerata ultima incercare de revenire pe piata de profil. Terminalul in care compania isi pune sperantele va fi lansat astazi in cadrul unui eveniment care va avea loc simultan in trei locatii diferite (Toronto, Londra si Dubai).

Va reamintim ca Blackberry Passport ofera un display de 4,5 inch cu rezolutie de 1440 x 1440, dispune de tastatura fizica full-qwerty pe trei randuri si se bazeaza pe chipsetul Qualcomm Snapdragon 800, alaturi de 3GB RAM si 32 GB memorie interna (plus slot pentru carduri microSD). Blackberry Passport va rula Blackberry 10.3 si va dispune de o baterie imensa, cu o capacitate de 3450 mAh, care ar putea oferi o autonomie de lucru mult mai mare decat cea de care dispun flagship-urile cu Android.

Desi toata atentia fanilor companiei canadiene este concentrata asupra noului device, este de asteptat ca Blackberry sa anunte astazi si noutati pe parte de software si servicii. Fara o evolutie semnificativa la nivel software, Blackberry nu are nici macar o singura sansa.

sursa

© Net-Conect.ro