0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

TOP: Ce aplicatii consuma cel mai mult bateria pe Android?

Nov
18
2014

apps-android-interface-modern

Sunt sigur că de nenumărate ori v-ați pus această întrebare: ”care din aplicațiile mele consumă cel mai mult din baterie?”. Pentru un utilizator de Android (și nu numai) acest aspect e o problemă importantă. Dacă identificăm ce consumă cel mai mult din baterie putem să acționăm și să diminuăm impactul. Cum?

Să dam exemplu un HTC One M8. Pe Android 4.x Google a introdus facilitatea Battery Usage (Settings/Power) în care putem să vedem direct care din aplicațiile pe care le avem instalate pe smartphone/tabletă consumă cel mai mult din energie. Tot acolo există opțiunea History unde avem o imagine mai clară asupra modului în care se descarcă acumulatorul de pe smartphone. Vă sfătuiesc să consultați din când în când cele două rapoarte pentru că așa veți ști mereu care e principalul consumator.

Un TOP făcut de curând de ZDNET pe baza unor informații furnizate de AVG în urma analizei comportamentului a 1 milion de utilizatori pe aproape 1 milion de aplicații din Play Store, în Q3 2014 arata aplicatiile care consuma cea mai multa baterie.

Top 10 Performance-Draining Apps
 1. Facebook
 2. Path
 3. 9GAG Funny Pics & Videos
 4. Instagram
 5. Spotify Music
 6. BBM (BlackBerry)
 7. QQ (Tencent Technology)
 8. textPlus Free Text & Calls
 9. Wattpad Free Books & Stories
 10. iFunny

Pe locul imediat următor, ZDNET ne anunță că la ei se află Path, urmează clientul de 9GAG, Instagram, Spotify, BBM QQ etc. Sunt aplicații specifice unui anumit mod de folosire a smartphone-ului și nu cred că reprezintă foarte bine ceea ce se întâmplă la noi. Aș putea 2 ,să spun că unii dintre voi vor avea Zonga pe un loc fruntaș, poate Twitter și YouTube.

E normal să se întâmple așa: până la urmă fiecare dintre noi folosește într-un mod particular smartphone-ul. Vreți să vă faceți propriul TOP, atunci consultați Battery usage history.

AVG ne mai spune și care sunt aplicațiile consumatoare de baterie ce sunt activate la pornirea smartphone-ului:

Top 10 Battery Drainers — Run at Start Up
 1. AllShareCast Dongle S/W Update (Samsung)
 2. ChatON Voice & Video Chat (Samsung)
 3. Beaming Service for Beep’n’Go (Moheam)
 4. magicApp: Free Calls (magiclack VocalTec)
 5. Samsung WatchON Tablets
 6. Facebook
 7. Path
 8. PPS for Mobile
 9. Vault-Hide SMS Pics & Videos
 10. Al-Moazin Lite Prayer Times

Majoritatea sunt servicii de partajare de fișiere multimedia sau streaming. Comportamentul e normal: trebuie să fie pregătite să facă față cerințelor de partajare în orice moment.

Și încă o dată se confirmă ceea ce spun de multă vreme: Samsung nu știe să facă software. Vedeți că în TOP 10 există trei produse Samsung (la extrem, bloatware) a căror funcționalitate e limitată dar care consumă excesiv bateria și ocupă resursele.

Bun, acum ca am aflat ce consumă bateria, ce facem?

Limităm cât de mult putem funcționarea, inclusiv prin dezactivarea notificărilor, creșterea intervalelor de refresh a informației și poate chiar ștergerea consumatorilor și înlocuirea cu alte aplicații mai puțin problematice.

Și nu uitați să activați serviciile de Power Management.

sursa

© Net-Conect.ro