0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Un nou malware sofisticat marchează evoluția ransomware pe Android

Jan
7
2021

Recent, cei de la Microsoft Defender Research Team au identificat un ransomware sofisticat cu tehnici și comportamente noi, ce targhetează sistemele ce rulează Android, exemplificând evoluția rapidă a amenințărilor de tip ransomware pe segmentul mobile, observate până în prezent pe alte platforme. Fără să specifice denumirea malware-ului analizat, echipa Microsoft Defender Research specifică faptul că acesta a fost identificat ca acționând de ceva vreme, dar cu module care evoluează și sunt actualizate permanent de dezvoltatori. Metodele de propagare, distribuire și infectare sunt însă clasice: prin forumuri folosind diverse tehnici de inginerie socială și prin imitarea unor aplicații populare, jocuri sau playere video.


Noua variantă le-a atras atenția, deoarece este un malware avansat cu caracteristici și un comportament inconfundabil care totuși reușește să păcălească și să se sustragă de la multe mecanisme de protecție, înregistrând o rată de detectare scăzută din partea soluțiilor de securitate.
La fel ca în majoritatea aplicațiilor malware din categoria ransomware pentru Android, această nouă amenințare NU blochează accesul la fișiere prin criptarea acestora. Metoda este mult mai simplă și eficientă: blochează accesul la dispozitiv prin afișarea unei ferestre în mod forțat și permanent peste oricare altă fereastră, astfel încât utilizatorul să nu poată face altceva. Fereastra care blochează orice activitate pe dispozitivul mobil este în fapt,  nota de răscumpărare, care conține amenințări și instrucțiuni de plată a răscumpărării.

 

Protejati-va datele atat pe Smartphone cat si pe PC sau Laptop!

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro