0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Windows 10 a crescut in luna Martie

Apr
21
2016
Dupa un Februarie lent, Windows 10 si-a accelerat cresterea in luna Martie, au aratat datele dezvaluite in 1 Aprilie. 
Potrivit analistului Net Applications, Windows 10 a alimentat 15,6% din totalul PC-urilor Windows in luna Martie, o crestere de 1,4 puncte procentuale fata de luna anterioara. Net Applications masoara cota de utilizare prin numararea vizitatorilor unici ai site-urilor cliente. 
Cresterea Windows 10 inregistrata de Net Applications in Martie a fost cu 25% mai mare decat cea din Februarie si a patra cea mai mare de la debutul sistemului de operare, la jumatatea anului 2015. 
Windows 10 a continuat sa se distanteze de alte versiuni ale Windows, inclusiv Windows XP (cu 12% din totalul Windows) si combinatia Windows 8 si 8.1 (13,3%). Incepand cu luna trecuta, Windows 10 este al doilea cel mai popular sistem de operare al Microsoft, dupa Windows 7. 
Noul sistem de operare a alimentat aproximativ 235 milioane de sisteme, potrivit calculelor Computerworld, folosind cifrele Net Applications si sustinerile Microsoft, potrivit carora 1,5 miliarde de masini ruleaza pe o versiune Windows. Aceasta ar reprezenta o crestere de aproximativ 31 milioane in Martie, respectiv cate un milion pe zi. 
Microsoft a sustinut ca 270 milioane de clienti au executat Windows 10 cel putin o data luna trecuta. Insa numarul anuntat de catre companie include tablete, smartphone, console de jocuri video si alte dispozitive care ruleaza fie pe Windows 10, fie pe alta varianta. Cifrele Net Applications includ doar Pc-urile. 
O alta sursa de date, StatCounter, a plasat Windows 10 la cota de 16,5% din totalul Pc-urilor in luna Martie, o crestere procentuala de 1,7%, cu o rata de crestere cu 26% mai mare decat in Februarie. 
In mod evident, Windows 10 a luat avant luna trecuta. Dar cum?
Explicatia este simpla: Microsoft a continuat promovarea agresiva a Windows 10 prin intermediul actualizarii gratuite pe care o ofera consumatorilor si afacerilor mici care ruleaza pe Windows 7 sau Windows 8.1 pe computerele personale. 
In urma cu doua saptamani, Microsoft a determinat o noua crestere a instalarilor Windows 10, utilizatorii raportand ca acesta a fost instalat automat pe computerele lor, fara consimtamantul acestora. 
Mai recent, Microsoft a emis actualizari pentru dispozitivele Windows 7 si 8.1 pentru a le pregati de upgrade la Windows 10.
Oferta de upgrade gratuit la Windows 10 va expira la sfarsitul lunii Iulie. Daca Microsoft respecta acest program, cresterea va incetini probabil semnificativ. 

 

© Net-Conect.ro