0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Android 8.0 Oreo a fost lansat oficial

Aug
24
2017

Android 8.0, numit şi Android O de către Google, are acum un nume oficial, care probabil că nu va surprinde pe nimeni. Acesta va fi recunoscut acum după denumirea Android Oreo, compania confirmând astfel un parteneriat cu popularul brand de biscuiţi cu cremă. Aceasta nu este prima dată când Google se asociază cu un brand pentru denumirea unei versiuni a sistemului de operare mobil, în urmă cu patru ani Android 4.4 KitKat pornind acest trend.

Google a făcut acest anunţ imediat după eclipsa de soare care a putut fi observată în acest weekend în Statele Unite ale Americii, alături de un clip de prezentare animat. În ciuda faptului că Android 8.0 „O” are acum un nou nume, lista de schimbări anunţată în urmă cu doar câteva luni la Google I/O nu s-a schimbat.

Imagini pentru android 8.0

Oreo va aduce îmbunătăţiri în gestionarea aplicaţiilor din fundal, îmbunătăţiri în redarea spre surse audio Bluetooth, viteze mai rapide de încărcare a sistemului de operare, suport pentru aplicaţiile Instant Apps, notificări îmbunătăţite, suport extins pentru modul „picture-in-picture” şi noi elemente de interfaţă precum un meniu de setări îmbunătăţit, pictograme care se adaptează la conţinut şi noi pictograme emoji.

Lansarea Android Oreo a început deja pentru cei care erau înscrişi în programul de testare beta, urmând ca în următoarele zile, actualizarea software să fie livrată către toţi utilizatorii dispozitivelor Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X şi Nexus Player. Planul este ca înainte de finalul anului 2017, partenerii Google să înceapă să lanseze actualizări bazate pe Android 8.0 Oreo. Printre aceştia se regăsesc Huawei, HTC, HMD Global, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp, Essential, General Mobile şi Sony.

© Net-Conect.ro