0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Aplicaţia Google Drive pentru PC va fi retrasă

Sep
11
2017

Google a decis oprirea suportului tehnic pentru aplicaţia Drive, în versiunile pentru PC şi Mac, urmând ca funcţionalitatea acesteia să înceteze definitiv.

Desigur, serviciul de stocare cloud asigurat de Google nu va dispărea, compania regândind doar modul în care funcţionalitatea acestuia este pusă la dispoziţia utilizatorilor.

Deşi a fost înlocuită de alternativa mai modernă numită Backup and Sync, aplicaţia Google Drive continuă să funcţioneze pe dispozitivele unde este deja instalată. În încercarea de a urgenta trecerea la noua alternativă, Google va trimite utilizatorilor mesaje de avertizare. Afişate începând cu luna octombrie, acestea for informa despre iminenta oprire a suportului tehnic începând cu data de 11 decembrie. Funcţionalitatea aplicaţiei va fi oprită definitiv începând cu data de 12 martie 2018.

Alături de Backup and Sync, Google a introdus şi alternativa Drive File Streamer, adresată utilizatorilor din mediul de afaceri. Aceasta permite accesarea la cerere a fişierelor păstrate în contul Google Drive, de la orice PC, fără a pierde tipul sincronizând pe hard disk întreaga colecţie de fişiere.

© Net-Conect.ro