0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Atacatorii utilizează Google Drive pentru a distribui link-uri mailițioase

Oct
30
2020

Infractorii cibernetici exploatează o vulnerabilitate a Google Drive pentru a trimite mail-uri aparent legitime, precum și notificări „push” de la Google. Acestea din urmă redirecționează victimele către site-uri malițioase. Interesant este că mail-urile și notificările vin direct de la Google, invitând utilizatorii să colaboreze pe un document.

Atacatorii exploatează faptul că Drive îi atenționează pe cei care au fost menționați de colegii alături de care lucrează la document, promvând astfel link-ul malițios. Persoanele vizate de atac primesc mail-urile și notificările în rusă sau într-o engleză cu greșeli gramaticale.

Un reprezentant al Google a declarat că există măsuri pentru detectarea și oprirea atacurilor, care nu sunt 100% eficiente, dar că se lucrează la noi funcții de acest tip. Până la apariția acestora, este indicată evitarea accesării link-urilor nesolicitate primite de la surse necunoscute!

 

Protejati-va datele atat pe Smartphone cat si pe PC sau Laptop!

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro