0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Campanie anti-piraterie BSA

Mar
20
2015

bsa-logo-sqPolitia Romana si BSA | The Software Alliance au dat publicitatii un comunicat de presa comun referitor la continuarea parteneriatului pentru prevenirea si combaterea pirateriei software, in contextul unui studiu recent care arata ca software-ul nelicentiat si malware-ul sunt strans legate. Astfel, organizatiile pot reduce riscul de incidente de securitate informatica prin eliminarea software-ului nelicentiat din retelele proprii.

 

 “Infectarea cu malware poate provoca daune semnificative, iar organizatiile se straduiesc sa identifice cai pentru a se proteja cat mai bine”, a declarat Jodie Kelley, Vice Presedinte Senior si General Counsel al BSA. “Aceasta analiza arata ca legatura dintre utilizarea de software nelicentiat si malware este reala, ceea ce inseamna ca o buna gestionare a software-ului este un prim pas pentru reducerea riscurilor de securitate informatica”.

“Prevenirea si combaterea pirateriei software reprezinta o prioritate pentru Politia Romana, iar activitatile pe care le desfasuram au ca principal obiectiv asigurarea concurentei loiale si protejarea mediului de afaceri”, a declarat comisarul-sef de politie Catalin Ionita, directorul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

“Analiza statistica comparativa a ratelor la care software-ul nelicentiat este intalnit pe PC-uri in 81 de tari si a ratei la care malware-ul este intalnit pe PC-uri, realizata de catre Microsoft, membru BSA, demonstreaza ca exista o puternica rata pozitiva de corelare (r=0.79) intre ratele de software nelicentiat si incidenta malware. Mai mult, se arata ca rata de utilizare de software nelicentiat dintr-o tara este un predictor important al ratei la care malware-ul este intalnit in aceeasi tara.” 

“BSA si Politia Romana incurajeaza organizatiile sa implementeze proceduri interne de control, cum ar fi standard ISO pentru practici SAM (Software Assets Management), pentru a-si reduce expunerea la amenintari de securitate informatica, prin asigurarea ca tot software-ul instalat pe sistemele lor este deplin licentiat.

Din acest motiv, cei doi parteneri au realizat, incepand din 2011, o serie de campanii de informare adresate mediului de afaceri, incercand sa atraga atentia asupra amenintarilor de securitate asociate utilizarii de software nelicentiat. In primii trei ani s-a acordat consultanta telefonica individualizata catre 14.488 de companii si au fost trimise peste 80.000 de scrisori de informare, semnate de ambii parteneri. In campania curenta (septembrie 2014- iunie 2015) s-au trimis deja 30.000 de scrisori si s-a acordat consultanta individualizata catre 6.780 de companii, telefonic. Tot in campania curenta s-a discutat si cu reprezentantii a 527 de companii, in cadrul intalnirilor locale din Cluj, Iasi, Sibiu, Ploiesti, Bucuresti.”

© Net-Conect.ro