0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Casa Inteligenta

20131003104345508

 

Tehnologia care sta la baza solutiei “casa inteligenta” este reprezentat de standardul Z-Wave. Prin acesta tehnologie se poate realiza comunicarea dintre dispozitivele electronice care pot fi comandate punctual sau pot fi create diferite procese automate personalizate. Se pot controla inclusiv echipamente electronice care in mod standard nu pot fi considerate ca fiind inteligente, ca de exemplu lampi, termostate, rulouri de geam sau orice alte aparate.

Toate echipamentele electrice pot comunica intre ele si pot fi comandate de la distanta, prin internet sau cu ajutorul unui telefon mobil inteligent sau a unei tablete, fara a fi nevoie sa realizam decat o programare initiala a echipamentelor, conform dorintelor si fara sa fie nevoie de cablare speciala.

Procese care pot fi realizate:

-Controlul sistemului de iluminare;

-Controlul temperaturii – centralizat sau in diferite camere;

-Controlul accesului;

-Controlul storurilor;

-Controlul sistemului audio;

-Controlul sistemului de irigare;

-Oprirea alimentarii cu apa in locuinta in cazul aparitiei unei inundatii;

-Realizarea de scenarii personalizate pentru fiecare, scenarii care pot avea caracter automat sau la solicitare;

-Realizarea de economii financiare considerabile prin realizarea unor scenarii specifice fiecarui utilizator in parte asa incit sa avem controlul fiecarui consumator in parte;

-Armare sau dezarmare sistem de alarma, pe zone sau integral;

-Posibilitatea conectarii sau deconectarii de la reteaua electrica pentru anumiti consumatori.

Sistemul “casa inteligenta” se compune din:

Unitate Centrala (UC) CapturePrin intermediul acestei unitati aveti controlul asupra casei sau sediului firmei dumneavoastra de oriunde va aflati. Suporta orice dispozitiv certificat Z-Wave si puteti comanda orice element din casa dumneavoastra pornind de la: lumini, aer conditionat, jaluzele electrice, alimentare cu apa si mergand pina la deschidere/inchidere de porti electrice sau realizarea de scenarii functionale. Arhitectura hardware a unitatii centrale este bazata pe procesor MIPS SoC (Sistem On a Chip) de 500Mhz,memorie interna de 32MB, 64MB Ram DDR2, port de retea 10/100Mbps si port USB.

Va putem pune la dispozitie urmatoarele variante functionale:

  • Pachetul Basic: Unitate centrala ce poate controla pana la 70 de module si senzori.
  • Pachetul Basic AC: Unitate centrala ce poate controla pana la 70 de module si senzori.Include si Controler IR climatizare Z-Wave.
  • Pachetul Basic WR: Unitate centrala gestionare si control Z-Wave cu WiFi incorporat.Unitatea poate controla pana la 200 de module si senzori.
  • Pachet Basic WR-AC: Unitate centrala gestionare si control Z-Wave cu router incorporat.Unitatea poate controla pana la 200 de module si senzori.

Module:

Modul control luminiCaptumre – acest modul este un releu dublu, prin intermediul caruia puteti comanda, din aceeasi doza sau comutator , doua circuite de iluminat cu putere care sa nu depaseasca  1500W fiecare. Acest modul este proiectat pentru un sistem cu trei fire si are nevoie de nul in doza electrica, trebuie alimentat la tensiunea de 220 V.

Modul control rulouriCaptumre – cu ajutorul acestui modul puteti comanda coborarea sau ridicarea unui rulou motorizat de la fereastra si de asemenea puteti crea o serie de scenarii cum ar fi: in fiecare zi de luni pana vineri ruloul sa se ridice la ora 7, iar sambata si duminica sa se ridice la ora 9 sau, utilizand un contact magnetic sa se ridice automat ruloul cand se deschide fereastra si sa coboare automat ruloul cand se inchide fereastra.

Senzor inundatieCannpture – este folosit pentru a detecta inundatia si permite transmiterea unui e-mail de avertizare sau se pot automatiza unele procese cum ar fi: comanda unei electrovalve care sa inchida automat apa sau generarea unei avertizari sonore prin intermediul sirenei de interior.

PIR 4in1 – Senzor 4 in 1Captujhjhre – detectie de miscare, contact magnetic, senzor temperatura si senzor lumina ambientala. Se pot realiza scenarii bazate pe datele senzorilor ca de ex. aprinderea unei lumini cand acesta detecteaza miscare numai daca lumina ambientala este sub un anumit nivel sau pornirea centralei termice cand temperatura scade sub un anumit prag.

Contact magneticCapasdasture – acest senzor ofera informatii asupra starii (inchis sau deschis) a unei ferestre sau usi. Cu ajutorul contactului magnetic puteti realiza automatizari ca de ex.: ridicarea automata a ruloului la deschiderea geamului si in acelasi timp oprirea centralei termice sau a instalatiei de aer conditionat pentru a nu irosi energia.

Controller Aer ConditionatCaptasasdaure – cu ajutorul acestui controller puteti comanda o unitate de aer conditionat. Dispune de librarie de IR, pentru a functiona cu majoritatea aparatelor de aer conditionat. Are un emitator integrat IR in 5 directii precum si sensor de temperatura incorporat.

Priza programabilaCapdasdasdture – Poate fi amplasata oriunde (in casa sau afara, dar in mediu uscat, este IP 20) si se poate defini orice tip de automatizare la nivel temporar (programare pornire/oprire sistem irigatie sau orice echipament electric cu puterea pana la 3500 W).

© Net-Conect.ro