0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Cel mai sofisticat atac pe care l-a vazut lumea

Feb
18
2015

cel-mai-sofisticat-atac-pe-care-l-a-vazut-lumea-jaf-incredibil-in-30-de-tari-suma-uriasa-furata_size1

Aceasta poate fi cel mai mare jaf de pana acum!
In ceea ce ar putea fi cel mai mare jaf de banca de pana acum, hackerii se pare ca au furat 300 de milioane de dolari din 100 de banci din 30 de tari, scriu cei de la Gizmodo.

Conform raportului ce urmeaza sa fie publicat de catre Kaspersky Lab, acesta ar fi “cel mai sofisticat atac pe care l-a vazut lumea”. Raportul urmeaza sa fie prezentat luni si a fost achizitionat de catre New York Times – el vine dupa o firma de securitate cibernetica a cerut inspectarea unui bancomat suspect din Ucraina.

Conform celor de la NY Times, bancomatul a fost doar inceputul: “Computerele interne ale bancomatului, folosite de angajatii care proceseaza zilnic transferuri si fac contabilitatea, au fost penetrate de un malware ce le-a permis criminalilor cibernetici sa inregistreze fiecare miscare. Software-ul malitios a pandit luni intregi, trimitand inapoi clipuri si imagini acelui grup criminal ce include grupari din Rusia, China si alte tari europene. Astfel au inregistrat cum isi sustinea banca rutina zilnica, conform investigatorilor“.

Odata ce au avut informatiile necesare, hackerii au putut sa intruchipa angajati ai bancii si au transferat bani de la banci din Statele Unite, Rusia, Japonia si Elvetia (printre altele) catre conturi internationale fictive. Conform raportului, suma furata face ca acesta sa fie “unul dintre cele mai mari jafuri de banci din istorie”. Si in timp ce criminalii cibernetici au pus mana pe cel putin 300 de milioane de dolari la nivel global, cei de la Kaspersky Lab cred ca total ar putea fi chiar de 3 ori mai mare!

Deocamdata, nu a fost numita niciuna dintre bancile afectate, insa majoritatea dintre acestea se par ca sunt localizate in Rusia, Japonia si Statele Unite fiind si ele afectate. Desi bancile implicate au fost informate, nu au informat pana acum clientii. Si daca asta nu era suficient de ingrijorator, ce face ca situatia sa fie si mai rea e faptul ca hack-ul se pare ca ar continua si acum!

Conform raportului Kaspersky Lab, totul a inceput practic ca in orice alt hack major – email. Puteti citi mai multe pe New York Times.

sursa

© Net-Conect.ro