0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

CES 2015: Asus lanseaza Zenfone 2 primul smartphone cu 4GB RAM

Jan
7
2015

Asus a prezentat, in cadrul CES 2015, noua generatie de smartphones Asus Zenfone 2, terminale care se remarca in primul rand prin cei 4GB RAM si prin pretul extrem de competitiv. Tot in cadrul CES, Asus a prezentat si Asus Zenfone Zoom, un terminal cu capabilitati foto avansate.

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2 (ZE551ML) este un smartphone dual SIM ce ruleaza Android 5.0, are un display de 5.5 inch cu rezolutie Full HD (ecranul ocupa 72% din parta fontala a device-ului), dispune de procesor Intel Atom Z3580 (quad-core la 2,3GHz) si, cel mai important, de 4GB RAM!

Zenfone 2 este device primul smartphone din lume cu astfel de specificatii RAM. Din cate am inteles, smartphone-ul va avea si o versiune cu 2GB RAM, ceva mai ieftina.

Sarcinile grafice ale telefonului sunt indeplinite de GPU-ul PowerVR G6430. Memorie interna a Zenfone 2 este de 16GB cu posibilitate de expansiune pana la 64GB cu ajutorul cardurilor micro SD. Nici la capitolul camera foto noul smartphone al Asus nu pare sa lase de dorit: senzorul principal este de 13MP (f/2.0), camera dispunand de AF cu blit dual-LED, HDR si o serie de setari manuale pentru fotografiere. Camera frontala este de 5MP.

Singurul element relativ important care lipseste din lista de dotari a noului Zenfone 2 este functia Radio FM, dar acesta poate fi trecut cu vederea pentru ca pretul Asus Zenfone 2 ar putea transforma terminalul intr-un best buy: 200 de dolari (fara taxe). Din pacate, nu stim daca pretul smartphone-ului este la liber sau cu abonament, iar acest aspect ar putea determina chiar succesul comercial al produsului. Ar mai trebui sa precizam ca bateria terminalului este de 3000 mAh, suficient de puternica pentru a asigura o autonomie decenta, si care dispune si de incarcare rapida (60% in 39 de minute).

Din punct de vedere al design-ului, Zenfone 2 pastreaza linia estetica a primei generatii, cu precizarea importanta ca butoanele de volum se afla acum pe spatele carcasei, dupa modelul LG G2. Singurul buton fizic pastrat pe rama terminalului, in partea superioara, este cel de power / standby.

Asus Zenfone Zoom – zoom optic si si OIS

Asus Zenfone Zoom (ZX550) are un display de 5,5 inch cu rezolutie Full HD (403 ppi), ca si Zenfone 2, iar ecranul este protejat cu Gorilla Glass 3. Camera foto a Zenfone Zoom, care se bazeaza tot pe un senzor cu rezolutie de 13MP face, insa, diferenta prin dotarile suplimentare. Vorbim despre o camera foto cu angrenaj optic realizat din 10 elemente, cu Zoom optic 3X, stabilizare optica a imaginii, AF cu laser, blit cu Xenon si timp de declansare fara intarziere.

In plus, camera ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi fotografia in mod full manual.

In ciuda specificatiilor camerei foto, Asus Zenfone 2 are un profil mai slim decat te-ai astepta: doar 11.95mm. Acest detaliu face din Zenfone Zoom cel mai subtire camera-phone cu zoom optic, in acest moment.

Asus Zenfone Zoom va deveni disponibil comercial in tirmestrul doi al acestui an la un pret de 399 dolari.

Sursa: Asus1 / Asus2

© Net-Conect.ro