0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Cota de piaţă Android, la cel mai mare nivel din istorie

Nov
4
2016

Cu rivalul iPhone lăsat fără inovaţii majore şi platforma Windows 10 Mobile ca şi îngropată, sistemul Android continuă să domine autoritar piaţa smartphone, cu o cotă de piaţă estimată la peste 88%.

Imagini pentru android

Comparat unei cote de 84.1% măsurată anul trecut, creşterea nu este foarte mare, însă pusă în contextul unei reduceri cu 5.2% a cotei de piaţă atribuite platformei iOS, progresul făcut arată tendinţa de marginalizare a celei din urmă. Astfel, sistemul iOS rămâne cu o cotă de piaţă de 12.1%, în scădere de la 13.6% în perioada Q3-2015.

Reflectând această tendinţă, livrările de telefoane cu Android au crescut cu 10.3% comparat anului trecut, în timp ce livrările iPhone au scăzut cu 5.2%.

„Creşterea raportată pentru platforma Android a venit pe cheltuiala tuturor celorlalte platforme rivale” declară Neil Mawston, director executiv al companiei Strategy Analytics. „Apple iOS a pierdut teren în faţa Android, trecând la o cotă de piaţă sub pragul de 12% în intervalul Q3-2016, ca urmare a vânzărilor sub aşteptări obţinute în China şi Africa.”

„Blacberry şi Microsoft Windows Phone aproape că au dispărut, efectul fiind atribuit schimbărilor de strategie manifestate la dezvoltatorii acestora, iar Tizen şi alte platforme emergente au obţinut rezultate modeste din cauza portofoliului redus de produse  care le folosesc, dar şi din cauza suportului limitat acordat de către dezvoltatori”.

© Net-Conect.ro