0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Cum alegeţi un UPS pentru biroul de acasă?

Dec
18
2014

apc-back-ups-pro

Protejarea dispozitivelor IT şi chiar a echipamentelor multimedia din locuinţă cu ajutorul unei surse neîntreruptibile (UPS) este întotdeauna recomandată. APC™ de la Schneider Electric™, cu o bază instalată de zeci de milioane de sisteme UPS, capabile să rezolve problemele de putere, estimează că 99% din căderile de tensiune durează sub o oră. Deci, cum alegeţi UPS-ul potrivit?

Va trebui să luaţi în considerare: 
1. Dimensionarea, 
2. Timpul de funcţionare
3. Managementul şi Eficienţa Energetică
4. Protecţia la supratensiune pe linia de date 

Instrumentele online pot ajuta cu primele două. Cea de a treia se bazează pe intuitivitatea configurării UPS şi pe software-ul de management. 

Dimensionare: Există două opţiuni pentru determinarea acesteia. Puteţi utiliza selectorul nostru pentru UPS. Puterea nominală a dispozitivelor pe care doriți să le protejați este, de obicei, marcată, împreună cu alte informații, pe un autocolant, pe spatele sau în partea de jos a dulapului. Dacă nu este, consultaţi manualul de utilizare al produselor. Apoi adăugaţi puterea consumată de toate dispozitivele pentru a determina dimensiunea UPS de care aveţi nevoie. 

Țineți cont de faptul că echipamentul poate fi corectat în factorul de putere (PFC), astfel că pot exista diferenţe între puterea “reală” (măsurată în watt – W) și cea aparentă (VA sau volt-amper). UPS-urile marca APC by Schneider Electric sunt marcate cu ambele caracteristici. 

Timpul de funcţionare: Trebuie să aveţi suficient timp de funcţionare pentru ca echipamentul IT să treacă cel puţin de căderile de tensiune scurte (90% durează sub 5 minute). Totuşi, în funcție de frecvența sau durata întreruperilor locale în alimentare, puteţi dori mai mult timp de funcţionare. Achiziționând un UPS mai mare, veţi fi capabil să obţineţi un timp de funcţionare mai mare. 

Managementul şi Eficienţa Energetică: Dispozitive cum ar fi Back-UPS Pro de la APC by Schneider Electric permit oprirea automată a dispozitivelor utilizate rar, eliminând astfel “sarcinile vampir” ale dispozitivelor aflate în hibernare cum ar fi, de exemplu, imprimantele și boxele neutilizate. Software-ul PowerChute vă permite să gestionați atât de consumul cât şi economiile de energie. Și în cazul în care căderea de tensiune este prea lungă pentru timpul de funcţionare pe UPS-uri, software-ul facilitează închiderea aplicațiilor și echipamentelor în timpul penei de curent astfel încât munca şi datele să nu se piardă. 

Protecţia la supratensiune pe linia de date: Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că supratensiunile nu apar doar în liniile de c.a., ci și prin “ușa din spate” – adică în liniile de date – cum ar fi Ethernet, cablu, sau linia telefonică. Asigurați-vă că ați selectat un UPS care vă oferă protecția corespunzătoare a liniei de date și se potriveşte conexiunii computerului și/sau dispozitivelor de rețea la Internet.

NET-CONECT va pune la dispozitie solutiile de protectie a echipamentelor dumneavoastra de care aveti nevoie! Nu ezitati sa ne contactati!

© Net-Conect.ro