Toti am trecut prin experienta nefericita de a sterge un fisier important. Sau mai mult. Acum insa avem o aplicatie care promite sa incerce sa ne ajute. Cele mai bune rezultate la recuperarea datelor se obtin atunci cand a trecut foarte putin timp de la stergerea fisierelor, pentru ca zona respectiva din memoria dispozitivului nu a apucat sa fie rescrisa cu alte informatii, si deci compromisa.

Exista o aplicatie pentru gadgeturi cu Android si iOSEaseUS MobiSaver, care vine atat in versiune gratuita, cat si in versiune pro, scrie zdnet.com.

Aplicatia permite recuperarea SMS-urilor, contactelor, pozelor, videoclipurilor, istoricului WahtsApp sau documentelor. Versiunea Android poate recupera datele de pe dispozitive de la Samsung, LG, HTC, Motorola, Sony si altii.

Ambele versiuni sunt usor de folosit. Trebuie doar sa conectezi telefonul la calculator si sa urmezi pasii descrisi.

Recuperarea datelor ar trebui sa fie ultima optiune. Cel mai bine este sa ai un backup, eventual in cloud.

Avast posta pe blogul, de curand, o imagine care face mai mult decat o mie de cuvinte. Specialistii in securitate IT spuneau ca 49% din utilizatorii de smartphone-uri nu si fac backup la date, in timp ce 80% se tem sa nu piarda informatii stocate in telefon.

cum-recuperezi-fisierele-sterse-de-pe-un-telefon-cu-android-sau-ios