0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

De ce nu e recomandat să te loghezi la reţele Wi-fi fără parolă

Jun
9
2015

wifi

 

Experţii Kaspersky Lab împărtăşesc câteva sfaturi utile pentru securizarea reţelei Wi-Fi, pentru a putea cumpăra bilete online fără riscuri sau pentru a şti ce se poate face în cazul în care dispozitivul personal este furat sau pierdut.

 

În cazul în care au nevoie să se conecteze la internet pentru o activitate care implică informaţii confidenţiale, experţii Kaspersky Lab recomandă utilizatorilor să urmeze următorii paşi:

•    Să evite reţelele Wi-Fi publice, în special dacă nu dispun de parole de protecţie: hackerii pot seta hotspot-uri în locuri publice (ex: aeroporturi) pentru a intercepta datele confidenţiale. De cele mai multe ori, aceste hotspot-uri au nume similare cu cele oficiale şi pot fi confundate uşor. Este recomandată folosirea exclusivă a reţelelor protejate cu parolă. Chiar dacă parola de Wi-Fi este disponibilă pentru toţi utilizatorii, ea protejează datele importante. În plus, această parolă generează chei de utilizare unice pentru fiecare utilizator, astfel încât datele să nu poată fi decriptate de altcineva.

•    Să utilizeze un VPN (Virtual Private Network) când accesează internetul şi să dezactiveze serviciile wireless atunci când nu sunt conectaţi la VPN, pentru a preveni accesul neautorizat. Site-urile şi serviciile de e-mail care utilizează https şi afişează imaginea unui lacăt în browser criptează automat toate datele. Totuşi, este recomandat ca utilizatorii să cripteze tot traficul, prin intermediul VPN atunci când folosesc o reţea publică. Multe companii dispun de VPN-uri proprii la nivelul organizaţiei. În plus, există servicii de abonare la VPN (precum Black Logic, HotSpotVPN, a sau StreamVia) disponibile pe o perioadă determinată sau timp de un an. Pentru achiziţionarea de bilete online sau pentru cazarea la un hotel din alt oraş, experţii Kaspersky Lab recomandă următoarele măsuri de securitate pentru utilizatori:

•    Să se asigure că serviciul utilizat procesează tranzacţia printr-o conexiune sigură (conexiune HTTPS criptată);

•    Să folosească un program antivirus eficient cu funcţia Safe Money integrată;

•    Să utilizeze parole diferite pentru fiecare cont şi să folosească autentificarea în doi paşi pentru orice site.

© Net-Conect.ro