0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Firefox va alerta utilizatorii care vizitează site-uri ce au fost sparte de hackeri

Nov
29
2017

În plin avânt după lansarea Firefox Quantum, Mozilla anunţă o colaborare cu un popular website frecventat de vizitatori care doresc să afle dacă adresele email sau conturile de utilizatori folosite se află pe lista celor compromise de hackeri.

Conectat la baza de date actualizată periodic, web browserul Firefox va alerta în mod automat utilizatorii care vizitează un website aflat pe lista celor compromise recent în atacuri informatice.

Aflat la faza de testare cu versiunea Firefox adresată dezvoltatorilor, noul sistem de alertare nu restricţionează accesul în website, fiind limitat la a informa despre problemele de securitate care ar putea exista. Forma finală a mesajelor de alertare nu este definitivată, însă în anumite situaţii ar putea fi incluse şi recomandări personalizate pentru schimbarea parolelor sau alte măsuri de securitate necesare.

Deloc surprinzător, administratorii website-urilor pentru care sunt emise alertele nu sunt prea încântaţi de modul în care Firefox scoate la lumină probleme care altfel ar trece cu uşurinţă neobservate, însă pe termen ceva mai lung efectul ar putea fi unul benefic, de creştere a preocupării faţă de partea de securitate a serviciilor accesate online.

© Net-Conect.ro