0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Ghinion Samsung: coreenii cumpără iPhone 6 Plus

Oct
28
2014

După ce au deschis nișa telefoanelor cu ecran mare, phablet, Samsung vede cum vânzările se duc înapoi spre Apple. Ironia este că se întâmplă chiar pe piața din Coreea de Sud. Practic, Samsung este acum în poziția în care era Apple acum câțiva ani. După ce inventase touchscreen-ul, Apple a văzut cum vânzările sale record se mută spre Samsung, pentru că oamenii descoperiseră Android și vroiau ceva diferit. Acum se întâmplă exact invers, oamenii se mută înapoi spre Apple, după lansarea iPhone 6 Plus.

dreamstime s 44640083 Ghinion pentru Samsung: coreenii cumpără iPhone 6 Plus

Conform Wall Street Journal, care nu poate fi acuzat că ține partea vreunei companii, precomenzile pentru iPhone au totalizat peste 100.000 de unități în Coreea de Sud, în timp ce precomenzile pentru Galaxy Note 4 sunt la doar 30.000 de unități. Desigur, este forțată comparația între iPhone pe de o pate și Galaxy Note 4 pe de alta. Dar ca intenție de cumpărare, se pare că fanii Apple sunt totuși mai numeroși.

Pe de altă parte există și alt motiv pentru creșterea Apple: compania nu a avut pînă acum modele cu ecran mare, iar cota Apple în Coreea de Sud era pe la 6% înainte de lansarea noilor modele. După cum știm asiaticii sunt cei mai mari fani ai ecranelor de mari dimensiuni, așa că iPhone 6 Plus face deja vânzări peste așteptări.

Chiar analiștii sud-coreeni citați de publicația americană atrag atenția că Samsung își pierde acum singurul avantaj competitiv: ecranul mare.

sursa

© Net-Conect.ro