0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

GOOGLE a modificat algoritmul de afişare a rezultatelor căutărilor de pe dispozitive mobile

Apr
22
2015

google-schimba-algoritmul-de-afisare-a-rezultatelor-cautarilor-de-pe-dispozitive-mobile-site-urile-303922Google a actualizat algoritmul utilizat pentru afişarea rezultatelor căutărilor efectuate de utilizatori pe dispozitivele mobile, lucru care influenţeaza ordinea de afişare a site-urilor, având prioritate cele cu versiuni pentru telefoane mobile şi tablete.

 

 

Potrivit businessinsider.com, noul algoritm care a fost implementat de motorul de căutare favorizeaza site-urile care au versiuni pentru dispozitive mobile – pagini care afişează textul cu litere mai mari, au link-uri pe care se poate da uşor click şi care se afişează corect indiferent de mărimea ecranului pe care sunt accesate -, care vor fi afişate mai sus în lista de rezultate ale căutărilor online efectuate de pe telefoane mobile şi tablete.googlemobile

Business Insider precizează că aproximativ 60% din traficul online este efectuat în prezent de pe dispozitive mobile, iar Google vrea ca utilizatorii săi să aibă o experienţă de navigare cât mai bună în momentul în care accesează un link pe telefonul mobil sau pe tabletă.

Compania Google a anunţat schimbările privind algoritmul în luna februarie, oferind administratorilor de site-uri aproape două luni şi o mulţime de informaţii pentru a face modificările necesare paginilor web astfel încât să nu rişte să dispară din listele de rezultate ale căutărilor de pe mobil.

Prin această schimbare, Google tinde spre evoluţieSite-urile care nu sunt optimizate încă pentru dispozitivele mobile, cu timpul vor fi optimizate şi vor intra iar în graţiile gigantului motor de cautare.

Rebecca Lieb analist la Altimeter Group, a declarat pentru New York Times: „Oamenii se vor plânge, aşa cum fac de fiecare dată, dar acesta este un semnal de alarmă că lucrurile se schimbă şi Google acceptă şi implementează schimbarea“. Mai devreme sau mai târziu toate aceste lucruri se vor reglementa şi toţi se vor adapta schimbărilor.

În afară de felul cum este prezentat un site, este foarte important ce conţinut oferă acesta. Popularitatea unui site este încă foarte importantădacă un site nu este optimizat pentru dispozitivele mobile, dar are un conţinut de calitate şi are deja un număr mare de vizitatori, acesta nu va fi afectat foarte tare.

Este important pentru vizitatorii unui siteca acesta  fie optimizat pentru dispozitivele mobile. Dacă site-ul are conţinut de calitate şi are şi un design adaptat pentru dispozitivele mobile, cu siguranţă vizitatorii vor reveni pe acel site.

© Net-Conect.ro