0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Google modifică limita pentru dimensiunea fişierelor ataşate la mesaje Gmail

Mar
23
2017

Până acum, utilizatorii Gmail puteau trimite şi recepţiona mesaje email conţinând ataşamente de până la 25 MB. Din fericire această limită a fost revizuită, lăsând mai multă flexibilitate în ce priveşte dimensiunea maximă a fişierelor ataşate.

Astfel, începând de astăzi este permisă primirea mesajelor trimise către conturi Gmail împreună cu ataşamente de până la 50MB. Din păcate acest lucru este posibil doar pentru mesajele trimise folosind conturi non-Gmail, limita de 25MB privind dimensiunea fişierelor ataşate la propriile mesaje rămânând neschimbată.

Trebuie spus că Google oferă o alternativă eficientă pentru aceste situaţii: Google Drive. Concret, utilizatorii pot încărca fişiere în contul Google Drive, pentru ca apoi să includă în corpul mesajului doar link-uri pentru descărcarea acestora. In acest fel, spaţiul de stocare din Inbox nu este ocupat inutil, mesajele sunt trimise rapid iar fişierele distribuite pot ajunge chiar şi la mai mulţi destinatari simultan. În prezent, limita maximă pentru dimensiunea fişierelor distribuite folosind Google Drive este 5 TB.

© Net-Conect.ro