Noul soft imbunatateste experienta utilizatorilor pe Internet, ferindu-i de reclame online intruzive sau extensii de browser agasante. Pentru ca numarul de atacuri de tip malvertising este in crestere, Bitdefender Adware Removal Tool ofera si protectie completa impotriva programelor periculoase care pot pune stapanire pe calculatoare.

Un studiu realizat de curand de Bitdefender a aratat ca una din trei retele de publicitate online ar putea servi malvertising, un tip de atac ce poate infecta utilizatorii cu virusi, prin reclame gazduite chiar si pe site-uri legitime.

Cercetarea asupra fenomenului a relevat si ca aproximativ 7 la suta din numarul total de reclame online infecteaza utilizatorii cu virusi sau ii pacalesc cu fraude, spam si phishing.

“Am hotarat sa ne folosim expertiza pentru a crea propria unealta de indepartare a programelor de tip adware si pentru a oferi protectie completa impotriva unei intregi serii de amenintari,” a declarat Jonas Selkala, Senior Product Manager la Bitdefender. “Aplicatia noastra anti-adware ii ajuta si pe utilizatorii din Romania sa detina controlul propriilor calculatoare, pastrand doar programele care le plac si eliminandu-le pe cele care ii deranjeaza.”

Dupa ce scaneaza calculatoarele, Bitdefender Adware Removal Tool marcheaza o lista cu aplicatii periculoase precum Adware.SwiftBrowse, Adware.Plush si Adware.BrowseFox. Noua aplicatie de la Bitdefender sterge programele doar dupa acordul utilizatorilor.

Adware Removal Tool protejeaza utilizatorii si de software de tip Bundler sau Keylogger, care poate fura informatii confidentiale si cauza pierderi financiare. Programele de tip Aplication.Bundler trimit datele personale ale utilizatorilor, inclusiv geo-locatia, catre servere externe, in timp ce aplicatiile Keylogger pot fura informatii private precum parole si date bancare, spionand activitatea din browser.

Adware Removal Tool functioneaza pe orice calculator personal dotat cu Windows (XP sau o versiune mai noua). Aplicatia nu inlocuieste o solutie de securitate, care trebuie instalata si actualizata pe toate dispozitivele conectate la Internet. Utilizatorii Bitdefender sunt deja protejati impotriva programelor de tip adware si nu este necesara folosirea unei aplicatii suplimentare.

Adware Removal Tool poate fi descarcat de aici