0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Hackerii folosesc Google Translate pentru atacuri de tip phishing

Feb
14
2019

Experții au găsit o nouă campanie de phishing care vizează utilizatorii Google Translate. Expertul în securitate Larry Cashdollar (Akamai SIRT) a scris recent pe Twitter despre acest subiect.

Ținta acestei campanii de phishing sunt conturile Facebook și Google. Utilizarea aplicației Google Translate permite atacatorilor să utilizeze o pagină falsă (de phishing) dintr-un domeniu Google.

Când se utilizează serviciul Google Translate, se trimite un e-mail aparent din partea Google, cu o alertă de autentificare de pe un nou dispozitiv Windows.

În acel e-mail este încorporat un buton pentru ca utilizatorul să “consulte activitatea” pentru a afla mai multe informații despre amenințare. Dacă utilizatorul face clic pe link, îl va redirecționa către o altă pagină, solicitându-i datele de autentificare.

După ce atacatorii obține aceste informații, vor folosi aceste credențiale pentru a lansa un al doilea atac de phishing asupra contului utilizatorilor Facebook.

 

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro