0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Hackerii n-au putut sparge sistemul de operare Windows Phone

Aug
12
2016

Sistemul de operare Windows Phone a demonstrat un nivel de securitate peste așteptări, după ce nu a putut fi spart la competiția Pwn2Own.

Anunţul făcut într-o postare pe blog chiar de Hewlett-Packard, organizatorul competiţiei al cărei rol este să ajute descoperirea de vulnerabilităţi existente în produsele software înainte ca acestea să poată fi exploatate în scop maliţios, nu explică în detaliu exact care au fost atacurile la care a fost supusă platforma Windows Phone, doar că aceasta a scăpat cu reputaţia neşifonată din majoritatea testelor.

Victima aleasă pentru desfăşurarea atacurilor a fost un smartphone Nokia Lumia 1520. Folosind laptopul câştigat la competiţia Pwn2Own  din această primăvară, concurentul Nico Joly a încercat să infiltreze platforma Microsoft cu ajutorul unui exploit creat pentru a profita de eventuale vulnerabilităţi ale browser-ului web. Deşi în încercările sale a reuşit să depăşească restricţiile impuse bazei de date cu fişiere cookie, mediul sandbox creat pentru a izola conţinutul rulat în web browser de restul sistemului de operare l-a împiedicat să obţină acces nelimitat asupra telefonului mobil.

Printre dispozitivele oferite drept cobai participanţilor la competiţie s-au mai numărat un telefon iPhone 5S cu sistem iOS, telefoanele Galaxy S5 şi Nexus 5 cu Android, respectiv un telefon Amazon Fire Phone, toate fiind complet deturnate de către hackeri.

© Net-Conect.ro