0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Intel anunţă un nou procesor Extreme Edition, cu 8 nuclee şi suport pentru memorie DDR4

Mar
21
2014

Cu nume de cod “Devil’s Canyon”, acesta va fi primul procesor Intel cu 8 nuclee şi suport pentru memorie RAM DDR4. Potrivit Intel, chip-ul cu multiplicator deblocat şi optimizări pentru transfer termic îmbunătăţit dispune de o rezervă considerabilă de performanţă accesibilă pasionaţilor de overclocking.

intel-new-4th-gen-desktop-8-core

Parte din a patra generaţie Core-i7 Extreme Edition, noul CPU va avea 8 nuclee complet deblocate şi suport pentru tehnologia HyperThreading, rezultând un total de 16 nuclee virtuale accesibile sistemului de operare şi aplicaţii. Din păcate suportul pentru memorii RAM DDR4 nu putea fi introdus decât trecând la o nouă generaţie de plăci de bază, bazate pe chipsetul X-99. Aşa că simplul upgrade realizat prin înlocuirea procesorului Haswell-E lansat pentru actuala generaţie de plăci de bază cu socket LGA-2011 iese din discuţie.

Şirul dezvăluirilor făcute cu ocazia Game Developer’s Conference 2014 a continuat cu anunţul unui procesor Pentium Anniversary Edition, având multiplicator deblocabil şi mai multe opţiuni pentru creşterea performanţelor folosind procedeul de overclocking. Acesta va fi urmat de seria de procesoare Broadwell pe 14 nm, cu nuclee având multiplicator deblocat şi GPU din seria IRIS Graphics.

© Net-Conect.ro