0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Kaspersky Lab a lansat cheia de decriptare pentru programul ransomware Polyglot

Oct
17
2016

Kaspersky Lab anunţă că a dezvoltat o cheie de decriptare pentru programul ransomware Polyglot, cunoscut şi ca MarsJoke. Troianul s-a răspândit prin e-mail-uri spam care conţineau un fişier infectat, comprimat sub forma unei arhive RAR. În timpul procesului de criptare, troianul nu schimbă denumirile fişierelor de pe dispozitivul infectat, dar blochează, în schimb, accesul la ele.

După ce criptarea este completă, imaginea de fundal de pe ecranul victimei este înlocuită cu un mesaj de solicitare a răscumpărării. Infractorii cer răscumpărarea în bitcoin şi, dacă plata nu se face la timp, troianul se va şterge din dispozitivul infectat, lăsând toate fişierele criptate.

 
Acest nou ransomware arată similar cu CTB-Locker ransomware, dar, după o analiză atentă, experţii Kaspersky Lab nu au găsit similitudini între cele două coduri malware. Programul de tip ransomware Polyglot imită CTB-Locker aproximativ în toate aspectele. Are o interfaţă grafică aproape identică, este necesară o serie similară de acţiuni pentru a obţine cheia de decriptare, iar pagina de plată şi imaginea de fundal de pe desktop arată la fel. Creatorii Polyglot s-au gândit, probabil, că, imitând aspectul CTB-Locker, ar putea păcăli utilizatorii că au de-a face cu un program imposibil de decriptat şi că nu au altă opţiune decât să plătească.

 

Protejati-va datele!

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro