0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Kaspersky lansează un program antivirus gratis, disponibil la nivel global

Jul
27
2017

Acuzat în Statele Unite că ar fi implicat într-o campanie recentă de spionaj susţinută de Rusia, producătorul Kaspersky de soluţii antivirus a anunţat disponibilitatea unui nou software antivirus gratis, capabil să ofere protecţie de bază împotriva atacurilor cu malware pentru PC-uri din lumea întreagă.

Urmând unei campanii de testare desfăşurată timp de un an şi jumătate cu utilizatori din Rusia, Ucraina, Belarus, China şi alte ţări nordice, Kaspersky a anunţat lansarea oficială la nivel global a unui nou antivirus gratis.

Botezat Kaspersky Free, noul produs de securitate este livrat fără opţiuni avansate cum ar fi controale parentale, protecţie VPN sau a tranzacţiilor desfăşurate online. Beneficiem însă de motorul Kaspersky pentru scanare în timp real a mesajelor email şi fişierele accesate în timpul sesiunilor de navigare web, malware-ul detectat fiind izolat automat înainte de a infecta sistemul de operare.

Potrivit companiei, noul antivirus gratis este livrat fără module adware care să bombardeze utilizatorii cu reclame, Kaspersky alegând să nu folosească acest mijloc de monetizare. În schimb, compania va folosi datele colectate pentru a îmbunătăţii capabilităţile de detecţie malware, de care beneficiază inclusiv utilizatorii plătitori de licenţe Kaspersky).

© Net-Conect.ro