0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Kaspersky nu se opreşte la PC şi vrea să îţi protejeze toată casa. România este în topul ţărilor cu cel mai mare risc în ceea ce priveşte securitatea online

Sep
26
2017

Kaspersky Lab prezintă noua generaţie a produselor sale de protecţie pentru utilizatorii individuali, Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Total Security.

În Trimestrul 2 2017, România ocupă locul al şaptelea în topul ţărilor cu cel mai mare risc pentru utilizatori de a-şi infecta dispozitivele în mediul online (cu 22,86% dintre utilizatori atacaţi).

Aspectul caselor moderne se schimbă, aducând o nouă eră a locuinţelor care, în medie, adăpostesc 2,4 persoane, 0,3 animale de companie şi 6,3 dispozitive conectate. Pe fondul noii realităţi, în care dispozitivele joacă un rol atât de important într-o casă, Kaspersky Lab lansează versiunea actualizată a Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Total Security pentru a-i ajuta pe utilizatori să îşi protejeze dispozitivele.

În prezent, într-o casă există mai multe dispozitive decât oameni şi animale de companie, utilizatorii folosindu-le pentru diverse activităţi, de la navigarea pe Internet până la cumpărături şi distribuirea de materiale video cu pisici.

Totuşi, această conectivitate sporită provoacă îngrijorări legate de securitate, mai ales că două cincimi (39%) dintre utilizatori încă îşi lasă dispozitivele neprotejate de ameninţări cibernetice precum programe malware, fraude financiare, hacking şi altele.

Ultimele versiuni ale Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Total Security sunt concepute pentru a proteja locuinţele moderne, ajutându-i pe oameni să aibă grijă de dispozitivele conectate şi de fiecare aspect al vieţii lor digitale.

Deţinând o medie de 6,3 dispozitive conectate, locuitorii dintr-o casă obişnuită petrec o mare parte dintre orele active online şi, cu cât mai multe persoane navighează pe Internet, cu atât mai mare este riscul să devină victimele unui site sau ale unui program malware.

Ameninţările online

Cercetarea companiei arată că 63% dintre utilizatorii de Internet sunt îngrijoraţi de e-mail-urile şi site-urile de tip phishing. Pentru a răspunde acestei temeri, cele două soluţii software includ tehnologie anti-phishing, protejându-i pe utilizatori de spam, e-mail-uri sau site-uri false şi de tentative de fraudă. În plus, versiunea actualizată URL Advisor îi spune utilizatorului dacă un link din motorul de căutare conduce la un site de încredere sau la unul suspect, vulnerabil sau de phishing.

Pe lângă temerile cauzate de site-urile false, utilizatorii sunt îngrijoraţi, de asemenea, de pierderea informaţiilor stocate pe media de 6,3 dispozitive, fotografiile fiind cele mai importante tipuri de informaţie. Un studiu Kaspersky a arătat chiar că, pentru multe persoane, pierderea fotografiilor digitale este mai neplăcută decât despărţirea de partener sau boala unui animal de companie.

Deoarece datele sunt atât de importante pentru utilizatori, peste jumătate (56%) dintre ei sunt îngrijoraţi de perspectiva de a ajunge victimele unui atac ransomware, mai ales după recentul caz WannaCry.

Tranzacţiile financiare

Conform unui alt studiu Kaspersky, 84% dintre respondenţi fac tranzacţii financiare, de banking sau de shopping pe dispozitivele lor conectate, dintre care 64% pe dispozitive mobile. Tendinţa de a folosi smartphone-uri şi tablete cu aplicaţii ale băncilor sau cu alte aplicaţii de plată este în creştere, acestea luând locul computerelor.

Principala temere a utilizatorilor (64%) privind securitatea banilor lor este riscul de fraudă online. În ciuda sentimentului de vulnerabilitate pe care îl au atunci când fac tranzacţii online, utilizatorii nu renunţă la ele. Îşi iau, însă, câteva măsuri pentru a diminua riscurile: de exemplu, evită băncile şi comercianţii care au trecut recent prin incidente de securitate cibernetică (62%) şi renunţă la acele plăţi online care nu par sigure (41%).

În acest context, tehnologia Safe Money vine cu mai multe niveluri de securitate, pentru a proteja tranzacţiile de online banking şi shopping. Safe Money verifică siguranţa site-ului şi îl deschide într-un mod special, protejat.

 

Protejati-va datele!

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro