0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Mai puţine riscuri, o afacere de succes… Faceţi acum upgrade la Windows Server 2012 R2!

Mar
30
2015

header-image

microsoftlogov3

 

Evoluția nu așteaptă pe nimeni

Asistența tehnică pentru Windows Server 2003 încetează din 14 iulie 2015

 

 

Treceți la următorul nivel – luați-vă adio de la Windows Server 2003.

illu (1)

Asistența pentru Windows Server 2003 încetează din 14 iulie 2015.

Iată toate aspectele esențiale.

Tehnologiile Windows Server 2003 de la Microsoft au oferit o rentabilitate a investiției excelentă în ultimii zece ani. Dar vremurile se schimbă, tehnologiile se îmbunătățesc. Sistemele de operare de acum zece ani nu mai reușesc să rămână competitive pe piața actuală. Acesta este motivul pentru care Microsoft nu va mai oferi asistență pentru Windows Server 2003/R2 din 14 iulie 2015.

Încetarea asistenței le oferă organizațiilor de orice tip ocazia extraordinară de a-și crea un nou fundament IT, care să contribuie la succesul lor în următorii zece ani și mai departe. În plus, beneficiile efectuării upgrade-ului la cele mai recente tehnologii Microsoft, printre care se numără Windows Server 2012R, platforma cloud Microsoft Azure și Office 365, depășesc cu mult investiția necesară și riscurile semnificative ale neefectuării upgrade-ului. 

Ce înseamnă încetarea asistenței pentru Windows Server 2003?

Asistența tehnică pentru Windows Server 2003 va înceta din 14 iulie 2015. Cu alte cuvinte, Microsoft nu va mai oferi actualizări de securitate, corecții sau asistență online pentru Windows Server 2003 după această dată. Pentru a evita posibilele perturbări operaționale, le recomandăm clienților existenți să migreze la un sistem de operare pentru servere mai modern.

Ce consecințe are nerenunțarea la Windows Server 2003?

Organizațiile care vor rula Windows Server 2003 după 14 iulie 2015 se vor expune următoarelor riscuri:

Lipsa actualizărilor – 37 de actualizări esențiale au fost lansate în 2013 pentru Windows Server 2003/R2 în cadrul asistenței extinse. După încetarea asistenței, nu va mai fi dezvoltată și nu va mai fi lansată nicio actualizare.

Lipsa conformității – Lipsa conformității cu diversele standarde și reglementări poate fi problematică. Este vorba despre riscul nerespectării unor reglementări legale și standarde din domeniu esențiale sau despre riscul unor penalități și tarife tranzacționale mari.

Lipsa protecției datelor – Atât instanțele fizice, cât și instanțele virtualizate de Windows Server 2003 sunt vulnerabile și n-ar trece de un audit asupra conformității. Multe aplicații (inclusiv cele de la Microsoft) nu vor mai fi acceptate după ce va înceta asistența pentru sistemul de operare pe care rulează. Rulați cea mai recentă versiune de SQL pe sistemul de operare Windows Server 2003/R2? Nu va fi acceptată.

Costuri suplimentare – Un acord de asistență particularizat are un cost de început minim foarte ridicat, iar clienții trebuie să plătească și pentru sisteme de depistare a intruziunilor, firewalluri mai avansate, segmentare pentru rețele și alte măsuri de securitate – doar pentru a izola serverele cu sistem de operare Windows Server 2003.

De ce să fac upgrade la Windows Server 2012 R2 sau să trec la tehnologia cloud?

Reduceți costurile și profitați la maximum de investițiile ITVirtualizarea Hyper-V integrată în Windows Server 2012 R2 permite rularea mai multor aplicații pe un singur server, contribuind la reducerea costurilor cu hardware-ul și cu energia. Cheltuielile de capital pot fi reduse și mai mult utilizând servicii cloud de infrastructură precum Azure, platforma bazată pe cloud public de la Microsoft, acolo unde se justifică.

Vă puteți relua activitatea chiar și după un eveniment de forță majoră
40% dintre companii nu-și mai reiau activitatea după un dezastru. Backup-ul eficient al datelor, diminuarea pierderilor de date și recuperarea rapidă după dezastru devin posibile fără investiții de capital semnificative în hardware și în suporturi de stocare prin Windows Server 2012 R2 și prin soluția de backup automatizat din Microsoft Azure. Azure reprezintă cloudul public Microsoft, o rețea globală de centre de date gestionate de Microsoft, fiind conectat și integrat în mediile IT existente.

Bucurați-vă de o soluție de stocare simplă și economică a datelor
În prezent, orice organizație lucrează cu diverse tipuri de fișiere și date, de la prezentări și foi de calcul la fotografii și videoclipuri. Infrastructura de stocare existentă poate fi consolidată și maximizată, iar costurile stocării pot fi ținute sub control chiar și în condițiile creșterii volumelor de date. Cum? Prin virtualizarea stocării și oferirea unor soluții de stocare fiabile și scalabile, similare rețelelor de stocare, dar la o fracțiune din costul acestora, utilizând tehnologiile Spații de stocare integrate în Windows Server 2012 R2.

 

© Net-Conect.ro