0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Malware cryptomining deghizat in actualizari Adobe Flash

Oct
18
2018

Cea mai recenta abordare a hackerilor foloseste malware care pretinde sa fie o actualizare Adobe Flash pentru a instala software cryptomining pe computerele victimelor. Acesta le forteaza sa mineze pentru Monero, potrivit rezultatului unei cercetari efectuate de catre Unit 42, echipa de cercetare a amenintarilor din cadrul Palo Alto Networks.

Pentru a arata cat mai legitim posibil, noile tulpini malware au copiat notificarile pop-up ale unui installer oficial Adobe si chiar actualizeaza computerele victimelor cu cea mai recenta versiune Flash, facand sa para ca este vorba despre o actualizare legitima.
Este nevoie de multa putere informatica si timp pentru a rula software-ul care creeaza mai mult Monero, iar cresterea valorii monedelor virtuale precum Monero, Bitcoin si Ethereum pun accent pe puterea informatica. Malware-ul ofera crypto-minerilor o scurtatura secreta pentru a folosi o multime de computere straine fara stirea acestora.
“Din cauza cele mai recente actualizari Flash, o potentiala victima ar putea sa nu observe nimic neobisnuit”, a scris analistul Unit 42, Brad Duncan.
Intre timp, a sustinut Duncan, un crypto-miner sau alt program nedorit ruleaza linistit in fundalul computerului victimei, punand in pericol utilizarea CPU-ului sau si reactia sistemului. Pentru a evita infectarea, cercetatorii Unit 42 va recomanda sa pastrati sistemele actualizate, sa nu deschideti atasamente si link-uri neasteptate sau care nu sunt de incredere si sa aveti la dispozitie masuri de securitate de contracarare a problemei.

Protejati-va datele!

Kaspersky Lab este cea mai buna solutie de securitate informatica, la nivel mondial. Alegeti solutiile de top Kaspersky  pe care NET-Conect Technologies vi le poate pune la dispozitie.

© Net-Conect.ro