0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Microsoft a dat detalii despre urmatorul update major pentru Windows 10 si despre planurile in legatura cu realitatea virtuala

May
17
2017

La conferinta anuala Build 2017 desfasurata la Seattle, Microsoft a dezvaluit primele detalii in legatura cu urmatoarea actualizare majora pentru Windows, denumita Windows 10 Fall Creators Update,  disponibila la finele acestui an. Compania a anuntat si planuri in asa-numitul domeniu Mixed Reality care reprezinta o combinatie intre realitatea virtuala si cea augmentata (VR si AR).

Fall Creators Update va aduce experiente noi pentru utilizatorii celor peste 500 de milioane de dispozitive cu Windows 10: un nou concept pentru designul interfatei, experiente creative care vor putea fi portate de pe Windows pe iOS si Android, noi aplicatii disponibile in Windows Store, noi instrumente dedicate dezvoltatorilor si primul sistem de realitate mixta, Windows Mixed Reality, ce permite controlul miscarii fara nevoia de senzori aditionali externi, spune compania.

Un nou concept pentru designul interfetei pentru dispozitivele cu Windows   

Microsoft Fluent Design System va furniza experiente multi-dispozitiv  cu un grad ridicat de interactivitate, promite compania. Pentru dezvoltatori, sistemul Fluent Design este conceput astfel incat sa permita crearea unor aplicatii care sa functioneze pe o gama variata de dispozitive, prin moduri diverse de interactiune.

Experientele din Windows pot fi portate pe iOS si Android

Microsoft Graph este un cadru inteligent care inlesneste conexiunea dintre utilizatori, conversatii, proiecte si continut, utilizand platforma Microsoft Cloud, si asigura fluiditatea experientelor intre dispozitive cu Windows, iOS si Android.

Windows Story Remix:  Un nou mod de a edita fotografii si video

Dezvoltat in .NET si distribuit in Windows Store ca Universal Windows Application, Windows Story Remix utilizeaza inteligenta artificiala si algoritmi de deep learning pentru a organiza si folosi fotografiile si clipurile video de pe mai multe dispozitive pentru a compune povesti cu ajutorul lor. Story Remix utilizeaza amintiri, fotografii si clipuri video pentru a crea o experienta narativa cu coloana sonora, teme grafice si efecte cinematografice. Utilizatorii pot crea, de asemenea, experiente de realitate mixta adaugand obiecte 3D in fotografii sau clipuri video pentru a spune o poveste intr-un mod inedit sau pot utiliza fotografiile sau clipurile video ca fundal, pe care pot desena cu Windows Ink.

Windows ca mediu propice pentru toti dezvoltatorii

Microsoft isi propune sa transforme Windows si Visual Studio intr-o solutie potrivita pentru toti dezvoltatorii, nu doar pentru aplicatiile dezvoltate in Windows, ci si pentru aplicatiile dezvoltate de pe oricare alta platforma sau dispozitiv.

Windows Mixed Reality
  – primul sistem de realitate mixta pentru controlul miscarii care nu necesita senzori aditionali in camera.

© Net-Conect.ro