0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Microsoft anunta sfarsitul pentru Internet Explorer 8, 9 si 10

Jan
26
2016

Internet_Explorer_Web_Browser_60162

 

Microsoft va elimina treptat brandul Internet Explorer, dupa ani intregi in care popularitatea browserului a fost in picaj.

Daca folosesti in continuare o versiune mai veche de Internet Explorer, este momentul sa faci upgrade-ul. Microsoft a confirmat ca va opri suportul pentru Internet Explorer 8, 9 si 10 incepand cu 12 ianuarie, ceea ce inseamna ca nu vor mai exista update-uri si suport tehnic pentru cei care utilizeaza aceste versiuni ale browserului.

Pe pagina de suport, Microsoft spune: “Update-urile de securitate rezolva posibilele vulnerabilitati ce pot fi exploatate de malware, ajutand utilizatorii sa aiba datele in siguranta”. Update-urile regulate ajuta calculatoarele sa fie protejate in fata atacurilor, asa ca e important sa faci upgrade.

Microsoft ii incurajeaza pe clienti sa faca upgrade si sa fie “la zi” cu ultimul browser pentru o experienta mai rapida si mai sigura”.

Pentru utilizatorii celui mai nou sistem de operare, acest lucru este simplu. Insa Internet Explorer este disponibil doar pe Windows mai nou de 7, ceea ce inseamna ca cei care au Windows mai vechi fie trebuie sa schimbe Windows-ul, fie sa ramana fara suport. Windows XP este in continuare instalat pe peste 10% din calculatoare.

Pe 12 ianuarie va fi un ultim update de software pentru Internet Explorer 8, 9 si 10 ce va rezolva ultimele probleme descoperite. Utilizatorii vor fi sfatuiti insa sa faca upgrade-ul la o varianta mai noua dupa acest update.

© Net-Conect.ro