0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Microsoft the urmareste: Windows 10 Tehnical Preview are un keylogger incorporat

Oct
4
2014

Da, ati citit bine. Se pare ca noua versiune a sistemului de operare american are incorporat in cod un keylogger care inregistreaza tot ce fac utilizatorii. Pentru cei care nu stiu, un keylogger este un program care realizeaza o actiune de urmarire a activitatii pe care utilizatorul o efectueaza la nivelul PC-ului acestuia. 

Windows 10 Preview Allegedly Acting as a Keylogger Keeping Track of Every Click 461018 2 550x277 Windows 10 Tehnical Preview are un keylogger incorporat

Cati dintre noi am citit Terms of Service sau Privacy Policy inainte sa descarcam preview-ul pentru Windows 10. Probabil nimeni dintre noi, pentru ca majoritatea utilizatorilor (tind sa cred ca peste 95% dintre ei) au bifat casuta prin care-si exprima acordul si au mers la un pas urmator. Cine stie ce drepturi a dat Microsoftului prin bifarea acelei casute? Ei bine, probabil nimeni.

Ce zice extrasul asta? Ca tu accepti ca prin Windows 10, ii dai acordul Microsoftului sa acceseze fisierele tale si sa-ti memoreze (ATENTIE): tastele pe care le apesi. Asta inseamna ca daca accesezi un fisier si scrii in el, Microsoft va avea acees la ceea ce scrii, dar si la datele despre document.

Dar asta nu e tot. Microsoft si-a rezervat si dreptul de a avea acces la microfonul tau, adresele tale de mail, istoricul apelurilor si al SMS-urilor tale si tot asa…

Chestia asta ma face sa-mi pun serioase semne de intrebare asupra sistemului de operare. Voi ce ziceti? Va mutati inapoi pe vechiile sisteme de operare?

© Net-Conect.ro