Microsoft a cumparat departamentul de telefonie al celor de la Nokia in aprilie pentru 7.2 miliarde de dolari intr-o afacere care a permis diviziei sa continue sa produca telefoane cu numele Lumia integrat. Intelegerea le-a mai permis celor de la Microsoft sa foloseasca numele Nokia pentru o perioada, insa de acum s-a trecut la Microsoft Lumia.

Primul telefon sub numele acesta fost lansat astazi si se numeste Microsoft Lumia 535. Acesta are sistemul de operare Windows Phone 8.1, ultima versiune de OS, fiind succesorul Lumia 530, un telefon pentru cei care nu doresc sa investeasca o suma foarte mare, low-budget. Are un procesor quad-core 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 200 si un display de 5 inch 960×540 pixeli.

Lumia 535 are o camera principala de 5MP ce are si blit, la fel ca si camera frontala, fiind un telefon dedicat amatorilor de selfie-uri. Are o baterie cu o capacitate de 1905 mAh. Vezi aici lista completa cu specificatii 

Daca noul telefon nu reprezinta un prag important in materie de specificatii, noua denumire reprezinta un nou capitol in industria telefonie mobile si o noua sansa de a cuceri piata. Pana acum, vanzarile nu au fost deloc stralucite, cu exceptia unor anumite piete. Folosirea brandului Microsoft poate insa sa schimbe acest lucru. In acest moment, doar 2.5% din smartphone-uri la nivel global folosesc Windows Phone.

Microsoft Lumia 535 va costa in jur de 110 euro.

sursa