0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Mouse-Box, un calculator într-un mouse

Jul
13
2015

mouse-box-computer_-640x0

Pc-urile moderne au devenit tot mai mici și mai puternice, cu fiecare an care trece. Până acum nimeni nu a crezut că ar putea fi posibil să încorporezi un calculator complet doar într-un mouse, dar de acum totul devine o realitate și chiar este destul de puternic, putând rula chiar un sistem de operare ca Ubuntu.

Așa a apărut Mouse-Box, un computer ascuns în carcasa unui mouse obișnuit. Mouse-Box-ul poate fi folosit și ca un mouse normal atunci când este conectat la alte computere, deci putem vorbi de un dispozitv 2-in-1.

În interiorul Mouse-Box-ului se găseşte hardware-ul care transformă acest mouse într-un computer. Vorbim despre un procesor Quad-Core la 1,4 GHz pe arhitectură ARM Cortex, un modul wireless 802.11 b/g/n pentru conectare la reţea, 128 GB spaţiu de stocare flash, cât şi accelerometru, giroscop, două port-uri USB 3.0, un port micro-HDMI care face conexiunea la display şi opţiunea de a folosi o baterie pentru momentele în care nu eşti la birou.

Alimentarea se face printr-un mousepad cu suprafaţă inductivă. Tot ce ai nevoie în momentul în care vrei să foloseşti Mouse-Box este de o tastatură şi un display cu port HDMI. Mouse-Box-ul nu este deocamdată un proiect finalizat, dar atunci când va fi disponibil pentru publicul larg, probabil că prețul lui nu va depăși 50 de dolari bucata.

Dispozitivul în sine, realizat de Przemysław Strzelczyk, un inginer de software la Nokia Networks, este promovat rulând Ubuntu, așa cum puteți observa și în videoclipul de mai jos:

 

Mouse-Box

 

 

© Net-Conect.ro