0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Mozilla recomandă versiunea pe 64 biţi a Firefox

Aug
18
2017

Mult mai puţine crash-uri şi performanţe îmbunătăţite, instalând versiunea pe 64 biţi a browser-ului Firefox.

Mare consumator de memorie RAM, versiunea pe 32 biţi a Mozilla Firefox se loveşte tot mai des de o limitare specifică tuturor aplicaţiilor pe 32 biţi: imposibilitatea alocării a mai mult de 4GB memorie RAM per proces, rezultând crash-uri tot mai dese. Problema poate fi ocolită foarte uşor, instalând versiunea pe 64 biţi a Firefox. Potrivit dezvoltatorului Mozilla, aceasta reduce cu 39% crash-urile întâlnite în folosirea de zi cu zi.

Beneficiile nu se opresc aici. O tehnologie numită Address Space Layout Randomization (ASLR), specifică mai ales sistemelor de operare pe 64 biţi, promite să îmbunătăţească securitatea rearanjând aleatoriu datele aplicaţiei găzduite în memoria RAM, cu scopul de a împiedica interceptarea acestora de către aplicaţii malware.

La capitolul dezavantaje, versiunea pe 64 biţi a Firefox necesită prezenţa unui sistem de operare pe 64 biţi şi aduce un consum chiar mai mare de memorie RAM, comparat versiunii pe 32 biţi a aplicaţiei, fapt ce ar putea dezavantaja PC-urile de generaţie mai veche.

 

© Net-Conect.ro