0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Noua versiune Windows 10, disponibilă pentru download şi instalare

Jan
27
2015

Prezentată oficial în urmă cu câteva zile, versiunea preliminară a viitorului sistem de operare Windows 10 este acum disponibilă pentru download şi instalare utilizatorilor înrolaţi în programul de testare Windows Insider. Noua ediţie Windows 10 aduce numeroase funcţii  prezentate de Microsoft la începutul acestei săptămâni, cum ar fi asistentul Cortana cu interacţiune prin comandă vocală şi integrare cu consolele Xbox One.

Credem ca este timpul sa construim un nou browser pentru web” a anuntat Belfiore. Codename: Project Spartan, cu un nou UI complet schimba si un nou rendering engine. Cortana va fi integrata in browser, putand sa te ajute in diferite situatii atunci cand ai nevoie. “Sa spunem ca e ziua surorii tale si se pregateste o petrecere surpriza. Poate insa sa ajunga sotia mea la timp? Ii urmaresc avionul cu ajutorul telefonului iar Cortana ma informeaza atunci cand vreau sa stiu daca va ajunge la timp. Asta pentru ca te cunoaste”.

Proiectul Spartan nu va fi exclusiv pentru PC, urmand sa vina si pe telefon si tableta. Una dintre functiile cheie este faptul ca vei putea nota continutul de pe un site pentru a-l vedea mai tarziu. 

Aplicatia de muzica va fi universala, permitand o schimbare pe un device iar aceasta sa aiba loc si pe altul.

“Toate device-urile ce functioneaza cu Windows 8.1 si Windows Phone 8.1 vor primi un upgrade gratuit la Windows 10 in primul an! Iar toate cele care functioneaza cu Windows 7 vor primi upgrade la Windows 10. Punct!”

Cele 3 aspecte la care se va concentra Windows 10:
1. Mobilitatea device-urilor – “Vei putea sa te misti intre device-uri, incepand o sarcina pe unul si incheiand-o pe altul.
2. Incredere – “Stim ca oamenilor le pasa de intimitate, si noua.. pentru ca sunteti clientii nostri, nu produsul nostru”, o remarca indreptata spre Google.
3. Interactiune naturala – “Voce, stylus, gesturi si privire”

Totuşi, nu toate noutăţile prezentate la conferinţa Windows 10 preview sunt incluse în noul build, unele funcţii având încă nevoie de retuşuri înainte de a fi oferite spre testare publică. Însă principalul element de atracţie, noul Start Menu cu mod de afişare maximizat pe ecranul tabletelor şi PC-uri convertibile, este disponibil în formă aproape finală. O altă noutate este şi aplicaţia Settings, care înlocuieşte vechiul Control Panel cu o alternativă modernă, potrivită atât pentru interacţiune touch cât şi folosind interfaţa pentru desktop.

Windows 10, cu integrare Cortana

Pe lista noutăţilor mai intră şi suport pentru utilizarea dispozitivelor audio şi video cu tehnologie wireless, cum ar fi boxe cu conexiune Bluetooth şi televizoare compatibile cu protocolul Miracast. Noua aplicaţie Photos şi Maps oferă integrare OneDrive pentru backup automat al fotografiilor, iar magazinul Windows Store poate fi testat într-o versiune beta complet reinventată în ce priveşte modul de interacţionare şi aspectul interfeţei. Momentan, ambele versiuni Windows Store sunt incluse din motive de compatibilitate cu platforma actuală. 

Windows 10 - noul meniu Settings

Aplicaţia Xbox aduce jocurile, mesajele şi activităţile desfăşurate prin contul Xbox Live pe ecranul PC-urilor şi tablete cu Windows 10. În cele din urmă interconectarea celor două platforme, Xbox One şi Windows 10, va aduce suport pentru sesiuni de jocuri cross-platform între PC-uri şi console, respectiv folosirea unui singur profil de joc pentru toate platformele, inclusiv Steam. Totuşi, funcţia de streaming de pe consolele Xbox One nu este implementată, cei care doresc să aducă jocurile de Xbox One pe PC-urile cu sistem Windows 10 având încă ceva timp de aşteptat.

© Net-Conect.ro