0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Perioada de upgrade gratuit de la Windows 10 S la Windows 10 standard a fost extinsă

Sep
11
2017

Odată cu lansarea modelului Surface Laptop în mai multe ţări şi în mai multe variante de culoare, Microsoft a modificat puţin şi regulamentul de upgrade gratuit de la versiunea Windows 10 S la Windows 10 standard. Cei care cumpără astfel de dispozitive (produse de Microsoft, sau de către alţi parteneri), vor avea acum trei luni în plus pentru a se decide dacă doresc să rămână pe versiunea limitată a sistemului de operare, sau îşi doresc o versiune „completă” a acestuia.

Windows 10 S a debutat alături de Surface Laptop la începutul verii şi a fost prezentat ca un sistem de operare dedicat celor care au nevoie doar de funcţii de bază, fără posibilitatea de a folosi aplicaţii de tip desktop. Software-ul pentru Windows 10 S este disponibil exclusiv prin intermediul Windows Store, eliminând astfel posibilitatea de a instala aplicaţii infectate cu viruşi, întrucât toate aplicaţiile de pe Store rulează într-un Sandbox.

Pentru început însă, Microsoft a oferit posibilitatea de a face upgrade gratuit la versiunea obişnuită de Windows 10 pentru cei care îşi doresc acest lucru, oferta fiind disponibilă doar până la sfârşitul acestui an. După această dată, Microsoft urma să perceapă o taxă de 50 de dolari pentru upgrade, însă planurile s-au schimbat puţin. Cei care cumpără dispozitive echipate din fabrică cu Windows 10 S vor putea să se decidă dacă vor să rămână la versiunea limitată până la finalul lunii martie, acesta fiind noul termen limită pentru upgrade-uri gratuite.

Având în vedere că Microsoft încearcă să atragă utilizatori de computere din gama Chromebook cu noile Surface Laptop şi Windows 10 S, probabil că publicul ţintă nu este foarte interesat de aplicaţii desktop, iar mulţi vor prefera sistemul de operare pre-instalat. Pe de altă parte, cei care vor un laptop cu Windows mai ieftin, capabil să ruleze sistemul de operare complet au acum mai mult timp să se decidă dacă un laptop cu Windows 10 S este soluţia şi să facă trecerea la Windows 10 standard în mod gratuit. Alternativ, cei care se hotărăsc începând cu aprilie 2018 să facă upgrade, vor trebui să scoată încă 50 de dolari/euro din buzunar.

© Net-Conect.ro