0724.236.133 / 0725.541.835 Str. CPT. CONSTANTIN MERIŞESCU Nr.39D, SECTOR 2 BUCURESTI

Pregatit de Black Friday? Cum sa nu iei “teapa”!

Oct
28
2014

Anul acesta, retailerii au avut aproape permanent campanii promotionale. Au fost atat de multe incat nu le putem tine socoteala, dar niciuna nu se compara cu ceea ce promite celebrul deja Black Friday, care va avea loc, anul acesta, pe 21 noiembrie. Unii vor demara lucrurile mai repede, asa ca v-am pregatit un mic ghid pentru a va asigura ca nu luati “teapa” de Black Friday 2014!

  • In primul rand, ar fi bine sa consultati inca de pe acum preturile la produsele pe care vreti sa le cumparati de Black Friday in cazul in care acestea se vor afla la promotie. Faceti screenshot-uri si pastrati-le. Practica scumpirii unor produse inainte de Black Friday, iar apoi aplicarea unei asa-numite reduceri fantastice, s-ar putea sa se produca si in acest an. Daca nu, cu atat mai bine, insa este recomandat sa aveti toate datele la indemana pentru a evita sa va pacaliti.
  • De Black Friday tot ceea ce trebuie sa faceti este sa comparati preturile de acum cu cele din ofertele magazinelor. Nu uitati la preturile listate acum de magazine sa notati si eventualele cadouri (alte produse la pachet, accesorii, servicii etc.) date “cadou”. Daca bonusurile oferite acum in oferta retailerilor vor lipsi din pretul promotional de Black Friday, atunci aveti de-a face cu o teapa, nu cu o reducere de pret!
  • Extrem de important este ca aveti legea de partea voastra si nu uitati ca exista Protectia Consumatorilor. Daca va simtiti inselati (dar cu argumente!), treceti peste teama de birocratie si apelati la institutie. De cele mai multe ori, problemele se rezolva rapid pentru ca firmele din comert evita o confruntare costisitoare cu OPC-ul.
  • Daca valul de comenzi va fi foarte mare, este posibil ca unele produse comandate de voi sa fie livrate de magazinele online ceva mai greu, mai ales ca perioada campaniei BlackFriday este in preajma Zilei Nationale de 1 Decembrie (zi libera prin lege). Cu alte cuvinte, in acest caz NU va repeziti sa reclamati la OPC intarzierea livrarii produsului, pentru ca nu are rost.
  • Nu in ultimul rand – Legea prevede ca puteti returna orice produs in termen de zece zile lucratoare de la achizitionare si sa va recuperati banii sau sa inlocuiti produsul daca descoperiti deficiente de functionare sau de alt tip. De altfel, puteti returna produsul in termen de zece zile FARA sa invocati vreun motiv.

Acestea ar fi pe scurt cele cateva sfaturi pe care vi le putem da. Speram ca anul acesta nu vom mai avea parte de site-uri de magazine online “cazute” din cauza traficului mare, mai ales ca cei mai multi retaileri online au facut investitii serioase in infrastructura.

sursa

© Net-Conect.ro